Σάββατο 31.07.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Στουρνάρας: «Πιο αποφασιστικά στη μείωση των κόκκινων δανείων»

20.10.2017

Tρεις από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ελλάδας σκοπεύουν να πωλήσουν «κόκκινα δάνεια» ύψους 5,5 δισ. ευρώ στις αρχές του επόμενου έτους, αναφέρει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πηγές, ενώ το δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας ζητά από τις τράπεζες ταχύτερη δράση στο ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

«Οι τράπεζες πρέπει να είναι πιο φιλόδοξες σε ό,τι αφορά τον στόχο μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και να επιταχύνουν τις πωλήσεις τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας στο πρακτορείο.

Μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα του Reuters αναφέρει ότι αν οι Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα και η Αlpha Bank πουλήσουν επισφαλή δάνεια ύψους 5,5 δισ. ευρώ όπως σχεδιάζουν, τότε οι πωλήσεις θα φτάσουν τα 7 δισ. ευρώ ή αλλιώς περίπου το 18% του στόχου μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων που έχει τεθεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΤ επιθυμεί τη μείωση των «κόκκινων δανείων» στα 38 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2019, ενώ σήμερα οι τράπεζες επιβαρύνονται με 103 δισ. ευρώ.

Πηγή: kathimerini.gr