Σάββατο 08.05.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Στις κάλπες -χωρίς ;όμως συμμετοχή στην συνέλευση- οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί

27.11.2019

Από το πρωί σήμερα Τετάρτη προσήλθαν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί στο Πνευματικό Κέντρο, για την εκλογοαπολογιστική συνέλευση και την εκλογή νέου Δ.Σ.

Χαρακτηριστική ήταν η απουσία των δασκάλων και νηπιαγωγών που από τους 900 δασκάλους, έδωσαν το παρών λιγότεροι από τους 60. Παρόλο που τα προβλήματα που πλήττουν τον συγκεκριμένο κλάδο είναι πολλά, ωστόσο φαίνεται πως οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί, προτίμησαν απλώς να πάρουν την άδεια για συμμετοχή στην συνέλευση, αλλά τον χρόνο αυτό να τον «αξιοποιήσουν» κάπως διαφορετικά, με τις άδειες θέσεις στο Πνευματικό να είναι ενδεικτικές του ενδιαφέροντος τους.

Ωστόσο, η εικόνα κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας αναμένεται να αλλάξει, με τις κάλπες να κλείνουν στις πέντε το απόγευμα.

Πέντε παρατάξεις διεκδικούν τη ψήφο των Τρικαλινών δασκάλων και νηπιαγωγών η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. (Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης), η Δημοκρατική Ενότητα, η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. Τρικάλων, οι Ανεξάρτητες Αυτόνομες Αγωνιστικές Ριζοσπαστικές Ενώσεις Π.Ε. Τρικάλων και η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών.