Τετάρτη 02.12.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Στα 18 χρόνια αυξάνεται η περίοδος εκμετάλλευσης των VLTs για τον ΟΠΑΠ

04.08.2017

Νομοσχέδιο για τον εξορθολογισμό της αγοράς των παιγνιομηχανημάτων τύπου VLTs, με τίτλο «Ρυθμίσεις για την αγορά παιγνίων», κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών. Μεταξύ άλλων, σε αυτό προβλέπεται και αύξηση από 10 σε 18 χρόνια, του χρόνου ισχύος της άδειας εκμετάλλευσης από τον ΟΠΑΠ.

Σύμφωνα δε με το υπουργείο, θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι τομείς της αγοράς παιγνίων.

Αναλυτικά, στις διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπονται τα εξής:

α. Η μείωση του συνολικού αριθμού των παιγνιομηχανημάτων τύπου VLT που θα τεθούν σε λειτουργία από τον ΟΠΑΠ, από 35.000 σε 25.000 παιγνιομηχανήματα.

β. Η αύξηση του αριθμού των παιγνιομηχανημάτων τύπου VLT που δύνανται να εγκατασταθούν σε αμιγείς χώρους κατά μέγιστο σε 50 ανά κατάστημα (από έως 25 σήμερα) και η αύξηση του αριθμού των παιγνιομηχανημάτων τύπου VLT ανά πρακτορείο του ΟΠΑΠ κατά μέγιστο σε 15 ανά κατάστημα (από έως 3 σήμερα).

γ. Αυξάνεται από 10 σε 18 χρόνια, ο χρόνος ισχύος της άδειας εκμετάλλευσης από τον ΟΠΑΠ.

δ. Ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2019 ως η καταληκτική ημερομηνία για τη λειτουργία των αδειοδοτηθέντων παιγνιομηχανημάτων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, ουσιαστικά με αυτές τις ρυθμίσεις θα λειτουργήσουν λιγότερα παιγνιομηχανήματα σε πολύ λιγότερα σημεία, επιτυγχάνοντας μικρότερη έκθεση στον τζόγο και πιο εύκολο και άρα πιο αποτελεσματικό έλεγχο, χωρίς να δημιουργείται οικονομική ζημιά στο Δημόσιο.

Πηγή: kathimerini.gr