Τετάρτη 25.05.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Στα “χαρακώματα” και με ένταση το Δ.Σ. Μετεώρων

25.07.2019

Επεισοδιακή αποδείχθηκε η τελευταία –εκτός απροόπτου- συνεδρίαση του απερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου Μετεώρων, καθώς για θέματα καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα η διάρκειά της έφθασε τις δύο ώρες. Φυσικά, αυτό θα ήταν δικαιολογημένο για 23 θέματα, όμως η μισή περίπου διάρκεια της συνεδρίασης αναλώθηκε για τη συζήτηση ενός και μόνο θέματος.

Το θέμα αυτό αφορούσε στην παραχώρηση των δικαιωμάτων υλοτομίας ξυλείας ατομικών αναγκών και υλοτομίας ξυλείας ελάτης στους Δασικούς Συνεταιρισμούς Κλεινού και Αμπελίων. Η άρνηση των εκπροσώπων των δύο πλευρών για συνεργασία, έφερε τη συζήτηση σε αδιέξοδο και τελικά με πρόταση του Δημάρχου Χρήστου Σινάνη παραχωρήθηκαν δικαιώματα και στους δύο Συνεταιρισμούς, παρά τη διαφωνία του εκπροσώπου του Κλεινού.

Αξιοσημείωτη της τελευταίας αυτής συνεδρίασης ήταν επίσης η πολλοστή παρέμβαση του Προέδρου του Φιλοζωικού Σωματείου της Καλαμπάκας «Η Στέγη», Χρήστου Κτενά, ο οποίος με αφορμή τα πρόσφατα κρούσματα επιθέσεων αδέσποτων σε ανθρώπους, ρώτησε τον Δήμαρχο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιάννη Γιαννούλα γιατί δεν έκανε τίποτε ο Δήμος μετά από τόσα περιστατικά και τόσες μηνύσεις, χωρίς όμως να πάρει ούτε αυτή την ύστατη στιγμή απαντήσεις.

Τα θέματα που εγκρίθηκαν:

– Αποδοχή απόφασης ένταξης της πράξης «Ανοικτό κέντρο εμπορίου Δήμου Μετεώρων».
-Παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου «Ολοκλήρωση Αρδευτικού δικτύου στο Δ.Δ. Κλεινού του Δήμου Κλεινοβού» μέχρι 15 Νοεμβρίου 2019.

– Θετική έκφραση απόψεων του Δημοτικού Συμβουλίου επί των απαγορεύσεων βοσκής που προκύπτουν στα πλαίσια διαχείρισης για τα παρακάτω δάση: Αγναντιάς –Πεύκης-Αγιόφυλλου-Μαλακασίου.

– Αίτηση Αγροτικού Δασικού Συνεταιρισμού Καστρακίου (παραχώρηση δικαιώματος υλοτομίας ξυλείας ατομικών αναγκών) Τ.Κ. Καστρακίου.

-Αίτηση Πρότυπου Αγροτικού Δασικού Συν/σμού Αμαράντου (παραχώρηση δικαιώματος υλοτομίας εμπορικής ξυλείας) Τ.Κ. Αμαράντου.

-Αίτηση Αγροτικού Δασικού Συνεταιρισμού Αμαράντου (παραχώρηση δικαιώματος υλοτομίας εμπορικής ξυλείας και ατομικών αναγκών) Τ.Κ. Αμαράντου

-Αίτηση Δασικού Συν/σμού Κλεινού (παραχώρηση δικαιώματος υλοτομίας ατομικών αναγκών και 265 κυβ. ελάτης).

-Αίτηση Αναπτυξιακού Δασικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Αμπελίων (παραχώρηση δικαιώματος υλοτομίας 737 κυβ. ελάτης).

-Αίτηση Αγροτικού Δασικού Συνεταιρισμού Ασπροκκλησιάς (παραχώρηση δικαιώματος υλοτομίας ξυλείας ατομικών αναγκών) Τ.Κ. Ασπροκλησιάς

-Αίτηση Αγροτικού Δασικού Συνεταιρισμού Καστανέας (παραχώρηση δικαιώματος υλοτομίας εμπορικής ξυλείας και ατομικών αναγκών) Τ.Κ. Καστανέας

-Αίτηση Β’ Δασικού Συνεταιρισμού Βλαχάβας (παραχώρηση δικαιώματος υλοτομίας ξυλείας ατομικών αναγκών) Τ.Κ. Βλαχάβας.

-Η παραλαβή της διαχειριστικής μελέτης του Δημοτικού δάσους Λογγά του Δήμου Μετεώρων.

-Η παραλαβή της διαχειριστικής μελέτης του Δημοτικού δάσους της Τ.Κ. Κονισκού του Δήμου Μετεώρων

-Αιτήσεις Κορδέλα Βασιλείου, Νάκου Μαρίας και Σαράντη Αικατερίνης για μετατροπή αδειών πλανόδιου εμπορίου σε άδειες στάσιμου εμπορίου, σύμφωνα με το δικαίωμα που τους δίνει νόμος που ψηφίστηκε προ τριμήνου και γίνεται κυρίως για να μην μπορεί οποιοσδήποτε επισκέπτης να καταλαμβάνει τον χώρο που χρησιμοποιούν οι καντίνες.

-Η τριμηνιαία έκθεση υλοποίησης προϋπολογισμού Β΄ Τριμήνου 2019.

-Τροποποίηση προϋπολογισμού οικ. Έτους 2019 Δήμου Μετεώρων.

Εκτός ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκαν:

– Η αίτηση της τεχνικής εταιρείας Αφων Κωτούλα για παράταση του αρδευτικού έργου στην Καστανιά μέχρι 31 Οκτωβρίου 2019.

– Ο 1ος ανακεφαλαιωτικός πίνακας του έργου «Ανάπλαση Κοινόχρηστων Χώρων Καλαμπάκας», που αφορά στο πάρκο που κατασκευάζεται στην περιοχή νοτίως της πόλης.

– Ο 1ος ανακεφαλαιωτικός πίνακας εργασιών του έργου «Κατασκευή ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμπάκας»

– Η αίτηση του Δασικού Συνεταιρισμού Γλυκομηλιάς για υλοτομία του Δάσους Οξυνείας

– Η αίτηση του Δασικού Συνεταιρισμού Γλυκομηλιάς για υλοτομία του Δάσους Αχλαδέας

– Η αίτηση για υλοτομία του Δάσους Γερακαρίου

– Η αίτηση του Δασικού Συνεταιρισμού Φλαμπουρεσίου.

Ευχαριστίες

Στην αρχή της συνεδρίασης ευχαριστίες για τη συνεργασία των μελών του απερχόμενου συμβουλίου απηύθυναν ο Δήμαρχος Μετεώρων Χρήστος Σινάνης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζώης Χαλατσάκης.

Επίσης ο πρώην Δήμαρχος Καλαμπάκας και απερχόμενος επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Δημήτρης Σακελλαρίου ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες, τους προέδρους και τους συμβούλους που γνώρισε τα 24 χρόνια που ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση, μια που αποχωρεί πλέον από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πηγή: tameteora.gr