Πέμπτη 02.07.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σε υψηλό έτους το Χρηματιστήριο Αθηνών

25.04.2017

Σε νέο υψηλό των τελευταίων 18 μηνών αναρριχήθηκε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών με πρωταγωνιστές τις τραπεζικές μετοχές. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 697,32 μονάδες που αποτελούν επίπεδα της 21ηςΟκτωβρίου του 2015 που είχε συναντήσει τελευταία φορά η αγορά.

Η ημερήσια άνοδος του βασικού δείκτη ήταν της τάξεως του 2,05% με το τζίρο να προσεγγίζει τα 80 εκατ. ευρώ. Η αγορά για δεύτερη συνεχή μέρα κινήθηκε έντονα ανοδικά με το βασικό καταλύτη στη σημερινή συνεδρίαση να αποτελεί η έναρξη της διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων και της κυβέρνησης.

Επίσης σημαντική εξέλιξη αποτελεί και η δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη ότι μέχρι τις 15 Μαΐου θα έρθει προς ψήφιση το νομοσχέδιο για την ασυλία σε τραπεζικά στελέχη προκειμένου να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις δανείων για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις.

Αυτή η δήλωση ενίσχυσε το αγοραστικό ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές που κατέγραψαν ισχυρά κέρδη. Ο τίτλος της Eurobank ενισχύθηκε 7,87%, η μετοχή της Εθνικής τράπεζας κέρδισε 6,08%, η τράπεζα Πειραιώς κατέγραψε κέρδη 4% και η μετοχή της Alpha Bank ενισχύθηκε 3,93%. Αξιόλογα κέρδη(3,82%) σημείωσε και η μετοχή του Jumbo.

Πηγή: kathimerini.gr