Σάββατο 29.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σε αδιέξοδο η ΔΕΗ με τα χρέη – Κυνηγά 30.000 αγρότες “μαϊμού”

04.11.2015

Εκτός ελέγχου είναι πλέον η κατάσταση με τους απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος προκαλώντας κανονικό… μπλακ άουτ στη ΔΕΗ. Όπως υπολογίζεται ένας στους τρεις καταναλωτές δεν πληρώνει ενώ υπάρχει και ένας στους έξι αγρότες-μαϊμού με φτηνά τιμολόγια.

Η διοίκηση της εταιρείας προσπαθεί να ανακόψει τη φρενήρη πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πελατών της, που έχουν εκτιναχτεί στα 2,2 με 2,5 δισ. ευρώ, ξεκινώντας πρόγραμμα διακοπών ηλεκτροδότησης σε μπαταχτσήδες.

Οι έλεγχοι θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών από τους έχοντες που διαμένουν σε πολυτελείς βίλες.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, στο περιθώριο εκδήλωσης για την υπογραφή των συμβάσεων με την ΕΤΕπ, τόνισε ότι δεν επιβεβαιώνεται το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ που αναφέρουν πληροφορίες και υπογράμμισε ότι οι  ληξιπρόθεσμες οφειλές ανέρχονται στα 2,2 δισ. ευρώ, προσπαθώντας να παρουσιάσει μία καλύτερη εικόνα του προβλήματος.

Τόνισε δε ότι 2,1 εκατομμύρια παροχές ρεύματος είναι ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους (από τους 7,4 εκατομμύρια), άρα περίπου ένας στους τρεις πελάτες έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκης σημείωσε ότι από εβδομάδα ο ΔΕΔΔΗΕ με εντολή της επιχείρησης θα ξεκινήσει διακοπές σε καταναλωτές με ανεξόφλητες οφειλές και υψηλές καταναλώσεις.

Σε περίπου 30.000 φθάνει ο αριθμός των αγροτών που δεν έχουν πιστοποιήσει μέχρι σήμερα στη ΔΕΗ ότι είναι κατ” επάγγελμα αγρότες και ότι όντως δικαιούνται το μειωμένο αγροτικό τιμολόγιο ρεύματος. Αν πρόκειται για «μαϊμού-αγρότες» ή όχι, η επιχείρηση θα το διαπιστώσει στους ελέγχους που έπονται, βάσει της απογραφής με τα ειδικά ερωτηματολόγια που διενήργησε, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το μητρώο με τους αγρότες και να περιορίσει τις απώλειες εσόδων.