Κυριακή 17.10.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα ενδέχεται να αντιμετωπίσει αυστηρότερη εποπτεία για μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους

27.04.2018

«Η απάντηση στο πώς η Ελλάδα θα τερματίσει το τρίτο πρόγραμμα συνδέεται με το πόση ελάφρυνση του χρέους θέλει», δήλωσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, μιλώντας στο CNBC.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας δήλωσε ότι «δεν φαίνεται απαραίτητο» για την Ελλάδα να ζητήσει πρόσθετα χρήματα, εφόσον η κυβέρνηση συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.

«Οι αγορές παρακολουθούν πολύ προσεκτικά την Ελλάδα, αλλά αν συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις πιστεύω ότι θα μπορεί να έχει μια καθαρή έξοδο τον Αύγουστο και να επιστρέψει στις αγορές» ανέφερε.

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι οι διεθνείς οργανισμοί, οι οποίοι θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την πρόοδο της χώρας ακόμα και μετά το τέλος του προγράμματος, θα μπορούσαν να επισκέπτονται την Αθήνα πιο συχνά από ότι συνηθίζεται σε αυτή την κατάσταση.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως για την Ελλάδα οι επισκέψεις των θεσμών ίσως είναι τρεις ή τέσσερις φορές το χρόνο.

«Εάν η Ελλάδα επιθυμεί πρόσθετη ελάφρυνση χρέους, τότε η εποπτεία θα είναι ενισχυμένη. Θα είναι πιθανώς πιο αυστηρή και πιο συνολική από ό,τι σε άλλες χώρες», ανέφερε ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

Τέλος, ο επικεφαλής του ESM δήλωσε ότι μένουν μόνο τέσσερις μήνες μέχρι να λήξει το πρόγραμμα και τόσο η Ευρώπη όσο και το ΔΝΤ «ξεμένουν από χρόνο».

Πηγή: kathimerini.gr