Τρίτη 20.10.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πώς ξεβουλώνει ο άντρας τις σωληνώσεις του σπιτιού του… σαν άντρας

25.06.2017

Κι όμως, υπάρχουν στιγμές στη ζωή που ακόμα και η ταπεινή βεντούζα μπορεί να αποδειχτεί ανεκτίμητη. Και σίγουρα σύντροφος πιστός!

Γιατί όταν δεν αλλάζει τον κόσμο, η βεντούζα αλλάζει σίγουρα την κατάσταση της φρακαρισμένης τουαλέτας.

Όταν η αποχέτευση λοιπόν βουλώσει, οι πιο αποτελεσματικές πρώτες βοήθειες είναι η παραδοσιακή βεντούζα απόφραξης ή μια μικρή χειροκίνητη αντλία αναρρόφησης. Ο μηχανικός καθαρισμός είναι προτιμότερος από τον χημικό, καθώς τα χημικά μέσα απόφραξης ενδέχεται να διαβρώσουν τις σωληνώσεις, άσε που επιβαρύνουν και το περιβάλλον μέσω των αποβλήτων.

Έχεις εξάλλου στη διάθεσή σου πολλά μηχανικά μέσα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις με επιτυχία για τη μεγάλη απόφραξη, με πρώτο και καλύτερο τη βεντούζα.

Γέμισε λοιπόν τον νιπτήρα με ζεστό νερό, κλείσε την υπερχείλιση με ένα πανί ή μια κολλητική ταινία και εφάρμοσε τη λαστιχένια βεντούζα του υδραυλικού στην τρύπα, δουλεύοντάς τη πάνω-κάτω. Αν κλείσεις μάλιστα και το άνοιγμα της μπανιέρας με το πώμα, τότε θα αποτελέσματα θα είναι ακόμα καλύτερα. Αν το φράξιμο επιμείνει, ξεβούλωσε το πώμα αποστράγγισης και ξαναπροσπάθησε.

shutterstock545053711

Για το «θηρίο» τώρα, τη λεκάνη, γέμισέ τη με νερό ως τη μέση και πιάσε δουλειά μετά με τη βεντούζα, προσέχοντας το στόμιό της να έχει εφαρμόσει καλά επάνω στην επιφάνεια της λεκάνης. Οι κινήσεις οφείλουν να είναι γρήγορες και κοφτές.

Άλλο ένα χρήσιμο αποφρακτικό εργαλείο είναι η αντλία αναρρόφησης. Δεν χρειάζεται στεγανή περιμετρικά επιφάνεια επαφής όπως η βεντούζα, γι’ αυτό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στη λεκάνη της τουαλέτας. Με την αντλία μπορείς να τραβήξεις όλο το συσσωρευμένο νερό και να το μεταφέρεις σε έναν κουβά.

shutterstock96587998

Αν το φρακάρισμα επιμείνει, τσέκαρε το σιφόνι και λύσε μια και καλή το πρόβλημα με την αποσυναρμολόγηση (ξεμοντάρισμα) του σιφονιού. Αν πάλι το βούλωμα εντοπίζεται μετά το σιφόνι, προς την κατεύθυνση ροής του νερού δηλαδή, τότε χρησιμοποίησε το ειδικό σπιράλ απόφραξης: η περιστρεφόμενη κεφαλή του προχωρεί σε βάθος μέχρι και 10-15 μέτρων, καθαρίζοντας και βουρτσίζοντας τον σωλήνα.

Γάντια μην ξεχάσεις και απολύμανση μετά σε όλα τα εργαλεία που χρησιμοποίησες. Όσο για τη βεντούζα, δεν χρησιμοποιούμε ποτέ την ίδια για τον νιπτήρα και τη λεκάνη…

Πηγή: newsbeast.gr