Κυριακή 09.05.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πρωτοβουλία Πολιτών για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου

16.11.2020 /

Πρωτοβουλία Πολιτών για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου: Η κυβερνητική απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου δεν θα περάσει! 

Ο λαός και η νεολαία θα τιμήσουν και φέτος το Πολυτεχνείο παλεύοντας για Ψωμί-Υγεία-Παιδεία-Ελευθερία.

Η απαγόρευση των εκδηλώσεων και της πορείας του Πολυτεχνείου, όπως και η πρωτοφανής αντιδημοκρατικής έμπνευσης απόφαση της ΝΔ για απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 3 ατόμων σε όλη τη χώρα, δεν θα περάσουν!

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της Ν.Δ. κλιμακώνει, εν μέσω πανδημίας, την επίθεση στους εργαζόμενους και τη νεολαία με το κατάπτυστο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, τους πλειστηριασμούς, την επίθεση στην εκπαίδευση, την αναβίωση του “σπουδαστικού” της ασφάλειας με ειδικό αστυνομικό σώμα στα πανεπιστήμια και τη συνεχή καταστολή, θέλει να απαγορεύσει τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία και τις εκδηλώσεις για την επέτειο σε όλη τη χώρα, κλιμακώνοντας την κατασταλτική και αντιδημοκρατική επέλαση.

Με την θεωρία της ατομικής ευθύνης και τη στοχοποίηση των λαϊκών αντιδράσεων (όπως στη μεγαλειώδη αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο στις 7 Οκτωβρίου) επιδιώκει να γλυτώσει από τις ευθύνες για την εγκληματική της πολιτική τόσους μήνες που άφησε τον λαό έκθετο στην πανδημία.

Ο έκδηλος αυταρχικός χαρακτήρας των αποφάσεων απαγορεύσεων των συναθροίσεων, σε συνδυασμό με σειρά άλλων συναφών περιστατικών των τελευταίων ημερών, κατ’ εξοχήν δε τις συλλήψεις και την άσκηση ποινικών διώξεων για διέγερση σε απείθεια ( !!! ) σε βάρος προσώπων που ανακοίνωναν δημόσια την πρόθεσή τους να συμμετέχουν σε πορεία, δημιουργούν την εντύπωση της εγκαθίδρυσης στη χώρα μας μιας πολιτειακής νοοτροπίας των κυβερνώντων που αφίσταται κατά πολύ της διαφύλαξης ακόμη και των στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών.

Τιμάμε την εξέγερση και τους νεκρούς μας στο Πολυτεχνείο και διαδηλώνουμε και φέτος σε όλη τη χώρα στις 17 του Νοέμβρη, σαν ένα νέο μεγάλο βήμα, στην πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών μας.

Ενάντια στην βάρβαρη αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, τον ιμπεριαλισμό και την πολιτική των ΗΠΑ-Ε.Ε., που κλιμακώνουν τις επεμβάσεις τους στην περιοχή, τις πολεμικές προετοιμασίες που δυναμώνουν.

Η Πρωτοβουλία  Πολιτών που υπογράφουμε το κείμενο αυτό, καλούμε τα συνδικάτα, τις μαζικές οργανώσεις του εργατικού κινήματος και της νεολαίας, όλες τις μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς, να αγνοήσουμε τις κυβερνητικές απειλές και να δώσουμε στο φετινό Πολυτεχνείο το αγωνιστικό ανατρεπτικό περιεχόμενο που του αξίζει, με εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις στις 17 του Νοέμβρη!

Συμβαδίζοντας στο κάλεσμα μαζικών φορέων και σωματείων, στηρίζουμε και συμμετέχουμε στη συγκέντρωση αγώνα και αντίστασης, μνήμης και τιμής, για την επέτειο του Πολυτεχνείου, την Τρίτη 17 Νοέμβρη, στις 5 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, τηρώντας αυστηρά όλους τους όρους ασφάλειας και προφύλαξης.

Το μαχόμενο εργατικό κίνημα, αγωνιζόμενο για τη ζωή, ενάντια στην κανιβαλική πολιτική  της κυβέρνησης, ξέρει να αγωνίζεται και συγχρόνως να προστατεύει και να προστατεύεται από τον κορονοϊό. Το αποδείξαμε και στο γιορτασμό της Πρωτομαγιάς. Τα ατομικά μέτρα αυτοπροστασίας και της προστασίας του διπλανού μας, της μάσκας και των αποστάσεων είναι αυτονόητα.

Μαζί με τα εμβληματικά συνθήματα του Πολυτεχνείου του 1973 «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», υψώνουμε στην πρώτη γραμμή το αίτημα για Δημόσια, Δωρεάν Υγεία για όλο τον λαό.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει. Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ