Πέμπτη 20.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Προσέφεραν στιγμές ζωής!

08.05.2019

Στιγμές ζωής προσέφεραν σήμερα το πρωί, όσοi ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του τοπικού παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού και πήραν μέρος στην εθελοντική αιμοδοσία.

Η αιμοδοσία έλαβε χώρα στα γραφεία του τοπικού παραρτήματος και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων.

Όπως τονίσθηκε «η αιμοδοσία διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας του Ερυθρού Σταυρού & της Ερυθράς Ημισελήνου, να εξηγήσουμε πόσο μεγάλη αξία έχει η προσφορά αίματος και πως έτσι συμβάλουμε στη διάσωση μιας ζωής. Η  εθελοντική αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης προς τον συνάνθρωπο μας. Ο εθελοντής στην αιμοδοσία, επιτελεί σπουδαίο έργο, προσφέρει ζωή στον συνάνθρωπο του με 10 λεπτά χρόνο από τη ζωή του και 400 κ.ε. αίμα από τα 6 λίτρα που διαθέτει. O αιμοδότης, δίνει ανιδιοτελώς ένα κομμάτι του εαυτού του, στην κυριολεξία για να βοηθήσει το σημερινό ή αυριανό πάσχοντα συνάνθρωπό του.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ήταν ανέκαθεν δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη, προσφέροντας αρωγή και υποστήριξη. Η εθελοντή αιμοδοσία είναι αυτονόητη προσφορά και πεποίθηση για τους Eρυθροσταυρίτες εθελοντές».