Σάββατο 02.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Που μπορείτε να γιορτάσετε τα κούλουμα στο νομό

19.02.2018 /

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

19 Φεβρουαρίου 2018

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΟΜΦΩΝ

 

 

Κορυφαία εκδήλωση το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΓΟΜΦΩΝ. Μετά από δέκα χρόνια ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γόμφων και ο Δήμος Πύλης συνεχίζουν. Παρέλαση αρμάτων – πεζοπόρων τμημάτων – μουσική, χορός – φασολάδα – λαγάνα & γλέντι.

ΩΡΑ: 1:00 το μεσημέρι.

ΒΑΛΟΜΑΝΤΡΙ

Στο κτήριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαλομαντρίου, στις 12 το μεσημέρι γίγαντες – χορός και διασκέδαση.

 

 ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ  ΚΑΛΟΓΗΡΩΝ

 

Οι νέοι του χωριού και η Τοπική Κοινότητα,  στην πλατεία του χωριού, την Καθαρά Δευτέρα, στις 11 το πρωϊ, θα γιορτάσουμε όλοι μαζί την έλευση της σαρακοστής, με παραδοσιακή Φασολάδα, Λαγάνα, Σαρακοστιανά, πολύ Μουσική, Χορό, και δρώμενα έκπληξη!! που έχουν ετοιμάσει οι νέοι.

Το προηγούμενο βράδυ, την Κυριακή στις 7:00 το απόγευμα, θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις για τα κούλουμα, με την αναβίωση του εθίμου της καύσης του “Αφανού” στα Φεγγάρια.

 

 

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΙΛΥΡΑΣ

Φασολάδα – κρασί – χορός στο ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ του χωριού ή σε περίπτωση βροχής στην κλειστή αίθουσα της Τοπικής Κοινότητας, στις 12:00 το πρωϊ

 

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΑ

11:30 στην πλατεία του χωριού.

Λαγάνα – χαλβάς – φαγητό – γλέντι.

 

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΥΝΕΡΙΟΥ

Στην ορεινή Κοινότητα του Πολυνερίου, στην πλατεία του χωριού παραδοσιακή φασολάδα στις 11:00 το πρωϊ.

 

 

Βασιλική

 

Ξεκίνησε από χθες στην Βασιλική η διαδικασία για το μαγείρεμα της φασολάδας  που την Καθαρή Δευτέρα θα δοθεί σε όλους τους κατοίκους του χωριού και τους επισκέπτες.
Οι γυναίκες τους χωριού και του συλλόγου ξεκίνησαν την διαδικασία τόσο της φασολάδας όσο και των άλλων σαρακοστιανών που θα δοθούν με ιδιαίτερη επιμέλεια και μεράκι ελπίζοντας να έχουν σύμμαχο τον καιρό.

 

 

Στις 11 το πρωί της καθαράς Δευτέρας τα κούλουμα στον Πετρόπορο

 

Παραδοσιακά θα γιορταστεί στο Πετρόπορο η Καθαρά Δευτέρα. Ο πρόεδρος του χωριού Κώστας Φορτωτήρας προετοιμάζεται κατάλληλα και είναι έτοιμος να στήσει τα καζάνια από τα χαράματα της Καραράς Δευτέρας για να προετοιμάσει το παραδοσιακό νηστίσιμο έδεσμα.

Η φασολάδα με συνταγή προέδρου αλλά και του εξαίρετου μάγειρα Ηλία Μπαρέκα, προσφορά του Δήμου Φαρκαδόνας, θα διανεμηθεί στις 11 το πρωί. Φυσικά το έδεσμα θα σερβίρεται με λαγάνα και νηστίσιμα.

Ο πρόεδρος του χωριού Κωστας Φορτωτήρας εύχεται στους συγχωριανούς του καλή Σαρακοστή, προσκαλώντας όλους τους κατοίκους να προσέλθουν για να δοκιμάσουν τη φασολάδα και τα λοιπά εδέσματα.

 

Μορφωτικός Σύλλογος Καρυών

 

Μια όμορφη παραδοσιακή Καθαρή Δευτέρα για όλους, γεμάτη από αποκριάτικα έθιμα, με μουσική, χορό και πολλά σαρακοστιανά εδέσματα, υπόσχεται και φέτος για δεύτερη συνεχόμενη φορά, ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Καρυών.

Με ήλιο ή βροχή, ο τοπικός Σύλλογος σας περιμένει για τα κούλουμα από τις 11 το πρωί, όλους με λαγάνα, σαρακοστιανά και άφθονο τσίπουρο και κρασί, όλα δωρεάν, να περάσουμε όλοι αξέχαστα!

 

[fbcomments]