Δευτέρα 25.09.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος δρόμος που ενώνει τη Ροδιά με τους Γόννους

05.08.2023 /

Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε σε κυκλοφορία ο νέος δρόμος που χρηματοδοτήθηκε και κατασκευάστηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας  για την ολοκλήρωση της σύνδεσης της Ροδιάς με τους Γόννους, μήκους 11 χλμ. Το έργο προϋπολογισμού 3.757.200 ευρώ χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται σταθερά δίπλα στις τοπικές κοινωνίες και τις ανάγκες των ανθρώπων. Ο καλύτερος τρόπος για πεις κάτι είναι να το κάνεις. Χρηματοδοτήσαμε και κατασκευάσαμε έναν ασφαλή, σύγχρονο και λειτουργικό οδικό άξονα που ενώνει τους Δήμους Τυρνάβου και Τεμπών και αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Δημιουργούμε δρόμους ανάπτυξης που στηρίζουν τους ανθρώπους της υπαίθρου για να μείνουν στον τόπο τους και να συνεχίζουν να παράγουν» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

 

Στην περιοχή των Τεμπών με τη χρηματοδοτική στήριξη της Περιφέρειας ολοκληρώθηκαν και εξελίσσονται 97 έργα συνολικού προϋπολογισμού 56,7 εκατ. ευρώ: έργα ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας, ενεργειακές αναβαθμίσεις, αστικές αναπλάσεις, έργα ύδρευσης – αποχέτευσης, αθλητικές υποδομές, έργα εκπαίδευσης, ανάδειξη πολιτιστικών μνημείων, διάσωση εκκλησιών, αντιπλημμυρικά έργα, έργα άρδευσης με υπογειοποίηση αγωγών και εγκατάσταση συστημάτων inverter. Από τα προγράμματα ΑΝΑΣΑ, τον Αναπτυξιακό Νόμο και τα Επενδύω και Επανεπενδύω ενισχύθηκαν 69 επιχειρήσεις για επενδύσεις ύψους 15,4 εκατ. ευρώ.

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

[fbcomments]