Δευτέρα 05.06.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Παρέμβαση Λιούτα στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών

09.08.2019

“Σαρωτικές ρυθμίσεις,  οι οποίες έχουν έναν σαφή αναπτυξιακό προσανατολισμό και μια δίκαιη κοινωνική διάσταση, έρχονται με το νέο πολυνομοσχέδιο”, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Θανάσης Λιούτας, με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, το απόγευμα της Πέμπτης.

Αρχικά, ο κ. Λιούτας δήλωσε ότι, “Το παρόν νομοσχέδιο είναι ιστορικής σημασίας, καθώς θέτει τέρμα στο άσυλο της παρανομίας, θωρακίζοντας έτσι την ασφάλεια στα πανεπιστήμια. Πρόκειται για ένα βασικό αίτημα της κοινωνίας, στο οποίο η κυβέρνησή μας ανταποκρίθηκε άμεσα. Η ασφάλεια στα πανεπιστήμια είναι προϋπόθεση για τη βελτίωση της εκπαίδευσης, άρα και προϋπόθεση της ανάπτυξης, μέσω της διασύνδεσης των πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας.Η ποιότητα της εκπαίδευσης και το μέγεθος της ανάπτυξης είναι μεταξύ τους μεγέθη ανάλογα. Όσο αυξάνει η ποιότητα της εκπαίδευσης, τόσο αυξάνει και η ανάπτυξη. Με αυτό τον τρόπο θέτονται οι βάσεις για ένα καλύτερο αύριο”.

Στη συνέχεια ο κ. Λιούτας, αναφορικά με τις κρίσιμες ρυθμίσεις, τις οποίες το πολυνομοσχέδιο εισάγει για την επίλυση του προβλήματος της ακυβερνησίας στην τοπική αυτοδιοίκηση, διευκρίνησε ότι, “Στις ορέξεις της προηγούμενης κυβέρνησης για χάος και αναρχία, έννοιες που οδηγούν με ακρίβεια στην υποανάπτυξη και την υστέρηση, μπαίνει τέρμα με την κυβέρνηση της ΝΔ”.

Παράλληλα, ο τρικαλινός βουλευτής ανέφερε ότι, “με το νομοσχέδιο αυτό οικοδομείται η συνολική δομή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ενός υπουργείου, το οποίο θα πετύχει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής δημόσιας διοίκησης. Το έργο του συγκεκριμένου Υπουργείου και ειδικότερα το έργο των δύο γενικών γραμματειών, της  Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, στοχεύει αποφασιστικά στην οριστική μείωση της γραφειοκρατίας. Η μείωση της γραφειοκρατίας ταυτίζεται με κάθε σοβαρή αναπτυξιακή στρατηγική”. 

Τέλος, ο Θανάσης Λιούτας, υπογραμμίζοντας την αδιαπραγμάτευτη κοινωνική διάσταση του νομοσχεδίου, τόνισε ότι, “Με τον νόμο αυτό μπαίνει τέρμα στις “ουρές της ντροπής”, έξω από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ”. Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε ότι, “η ουσία της πολιτικής βρίσκεται στην αποκατάσταση του δικαίου και στην εξασφάλιση της ποιότητας ζωής για όλους τους πολίτες. Με τη μεταρύθμιση αυτή, ακριβώς αυτούς τους στόχους θωρακίζουμε για την ελληνική κοινωνία”.”

[fbcomments]