Πέμπτη 08.12.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Παράσταση διαμαρτυρίας των αγροτών στη ΔΕΗ για τις Αυξήσεις στο Ρεύμα

30.09.2021

Παράσταση Διαμαρτυρίας για τις Αυξήσεις στο Ρεύμα πραγματοποιεί την Δευτέρα 4 Οκτώβρη 11.00 πμ στην ΔΕΗ, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων η «Άνοιξη»

Σύμφωνα με ανακοίνωση: Οι νέες αυξήσεις έως και 50% στην τιμή του οικιακού και αγροτικού ρεύματος από την ΔΕΗ με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ είναι αποτέλεσμα της “απελευθέρωσης” της ενέργειας που προωθεί η ΕΕ μέσω της “πράσινης ανάπτυξης” και συμφωνούν όλοι μαζί, κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η “πράσινη ανάπτυξη” και “πράσινα λόγια” ότι δήθεν με τις ΑΠΕ και την απελευθέρωση – ιδιωτικοποίηση της ενέργειας ότι θα έφερναν μείωση της τιμής στο ρεύμα αποδείχτηκαν μεγάλο ψέμα. Τα σπασμένα της απελευθέρωσης, της “πράσινης ανάπτυξης”, μαζί με τον νέο γύρο της παραπέρα ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ θα τα πληρώσει πολύ ακριβά ο  εργαζόμενος λαός από τις ανατιμήσεις και τους φόρους, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση θα ταΐζει με ζεστό χρήμα τους επιχειρηματίες της ενέργειας.

Οι αυξήσεις στο ρεύμα μαζί με τις αυξήσεις στο πετρέλαιο, στο αέριο και στα είδη βασικής κατανάλωσης λεηλατούν το ήδη πετσοκομμένο λαϊκό εισόδημα, ανεβάζουν το κόστος παραγωγής, το κόστος διαβίωσης, καταδικάζουν τον λαό στο σκοτάδι, το κρύο και τον καύσωνα το καλοκαίρι.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση η ΟΑΣ “η Άνοιξη” καλούμε τους αγρότες – κτηνοτρόφους, τους εργαζόμενος, τους συνταξιούχους και τα σωματεία τους σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την ΔΕΗ τη Δευτέρα 4 Οκτώβρη στις 11:00 το πρωί να απαιτήσουμε ρεύμα φτηνό για όλο το λαό.

 

  • Να παρθούν πίσω οι αυξήσεις στο ρεύμα
  • Μείωση της τιμής του οικιακού και του αγροτικού ρεύματος
  • Καμία διακοπή οικιακής και αγροτικής παροχής
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές στα αγροτικά προϊόντα που θα διασφαλίζουν το κόστος παραγωγής, τη συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας και το κόστος διαβίωσης
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη βασικής κατανάλωσης
  • Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο καθώς και οικιακής θέρμανσης