Τετάρτη 22.05.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πάμε για ποδήλατο με ασφάλεια

06.06.2023 /

3 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

 

Πάμε για ποδήλατο με ασφάλεια

 

Το ποδήλατο, το πιο βιώσιμο μέσο μετακίνησης, γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές ως μια οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον επιλογή που συμβάλλει στην καλύτερη υγεία. Η συμβίωση αυτοκινήτων και ποδηλάτων στους δρόμους σημαίνει ότι οι οδηγοί και των δύο χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για να είμαστε όλοι ασφαλείς.

 

H ΔΕΗ συστηματικά αναδεικνύει την αξία και προωθεί τη χρήση του ποδηλάτου, σε όλες τις μορφές του, για ένα καλύτερο, βιώσιμο και πιο πράσινο μέλλον. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, στις 3η Ιουνίου, δημιούργησε μία ενημερωτική καμπάνια με χρήσιμες συμβουλές και κανόνες οδηγικής συμπεριφοράς για ποδηλάτες και οδηγούς αυτοκινήτων.

 

Στην καμπάνια ξεχωρίζει ο σωστός τρόπος για το άνοιγμα της πόρτας του αυτοκινήτου που επιτρέπει να κοιτάμε προς τα πίσω εάν έρχεται κάποιο ποδήλατο. Γνωστή και ως «Ολλανδική λαβή», καθώς αποτελεί τον βασικό τρόπο που οι οδηγοί ανοίγουν τις πόρτες των αυτοκινήτων στη χώρα με τα περισσότερα κατά κεφαλήν ποδήλατα στον κόσμο, η μέθοδος αφορά στη χρήση του χεριού που είναι πιο μακριά από την πόρτα για το άνοιγμά της αντί για αυτό που είναι πιο κοντά, αναγκάζοντας το σώμα να γυρίσει. Η μέθοδος καλό είναι να εφαρμόζεται από όλους τους επιβάτες του οχήματος, οδηγό και επιβάτες. Δείτε εδώ το σχετικό video.

 

Η ΔΕΗ στηρίζει το ποδήλατο σε κάθε του μορφή, στο πλαίσιο της στρατηγικής ενεργειακής μετάβασης και βιώσιμης ανάπτυξης:

  • Προωθεί τα συμβατικά και τα ηλεκτρικά ποδήλατα για βιώσιμη αστική μετακίνηση, σωματική άσκηση και ψυχαγωγία μέσα από πρωτοβουλίες όπως το ΔΕΗ e-bike Festival, το πρώτο φεστιβάλ αποκλειστικά για ηλεκτρικά ποδήλατα στην Ελλάδα, και διοργανώσεις όπως τον Ποδηλατικό Γύρο Αθήνας.
  • Στηρίζει το Athens Bike Festival, τη γιορτή του ποδηλάτου με περισσότερουςαπό 35.000 επισκέπτες.
  • Στηρίζει το άθλημα της Ποδηλασίας μέσα από τον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας.
  • Δίνει ενέργεια στην Εθνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας για την ανάπτυξη του αθλήματος και είναι δίπλα στις προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών της Εθνικής Ομάδας.
  • Έχει δημιουργήσει τη δική της Ποδηλατική Ομάδα, την ΔΕΗ Cycling Team, με εργαζόμενους της εταιρείας από όλη την Ελλάδα. Η ομάδα συμμετέχει σε αγώνες στην Ελλάδα αλλά και σε διοργανώσεις στο εξωτερικό.
  • Έχει «υιοθετήσει» το ποδηλατικό σκέλος του αγώνα τριάθλου Ironman Greece τα τελευταία τρία χρόνια.
[fbcomments]