Κυριακή 02.10.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πάμε για επιστροφή στο πετρέλαιο θέρμανσης;;; Κίνητρα μελετά η κυβέρνηση

06.09.2022 /

Η κούρσα του φυσικού αερίου σπρώχνει προς τα πάνω την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Αύριο, επιστρέφει πάνω από τα 500 ευρώ η τιμή της μεγαβατώρας και όλα δείχνουν ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις επιδοτήσεις στο ρεύμα, αλλά μένει να διευκρινιστεί μέχρι πότε αυτές θα είναι οριζόντιες, χωρίς κριτήρια.

Όσον αφορά, δε, στη θέρμανση, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδιάζονται ειδικά κίνητρα για στροφή από το ακριβό ηλεκτρικό και το πανάκριβο φυσικό αέριο, στο πετρέλαιο θέρμανσης, το οποίο εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει γύρω στο 1 ευρώ και 70 λεπτά.

«Κλειδί» η εξοικονόμηση ενέργειας – «ασπίδα» στα ευάλωτα νοικοκυριά

Ως «κλειδί» χαρακτηρίζεται η εξοικονόμηση ενέργειας και γι’ αυτό ετοιμάζονται ειδικά κίνητρα για νοικοκυριά κι επιχειρήσεις. Σε κάθε περίπτωση, τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά θα στηριχθούν με ειδικές ενισχύσεις.

«Σε κάθε περίπτωση η Κυβέρνησή μας είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Στήριξης εξαντλώντας -αλλά όχι παραβιάζοντας- τα δημοσιονομικά περιθώρια που δημιουργούνται» δήλωσε κατά το briefing των πολιτικών συντακτών ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.