Σάββατο 23.01.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ο Σύλλογος Γυναικών διαδήλωσε για την Υγεία

24.10.2019 /

Δίνοντας συνέχεια σε μια σειρά δράσεων που αφορούν στη διεκδίκηση το δικαιώματος για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους, ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Τρικάλων-μέλος της ΟΓΕ συμμετείχε χθες Τετάρτη 23 Οκτώβρη 2019 σε κοινή δράση για την υγεία μαζί με  Σωματεία, Συλλόγουςκαι φορείς του Μαζικού Κινήματος στην Περιοχή μας. Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε το πρωί με τα μέλη του Συλλόγου να διαδηλώνουν ενάντια στο κλείσιμο κλινικών του νοσοκομείου διεκδικώντας τόσο την άμεσηεπαναλειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου όσο και τη λειτουργία παιδιατρικών ιατρείων στα Κέντρα Υγείας του Νομού.Με υπόμνημα που κατέθεσαν στη διοίκηση του Νοσοκομείου απαίτησαν:

  • Άμεσα να προσληφθούν 4 Παιδίατροι μόνιμοι, για να λειτουργήσει η Παιδιατρική κλινική
  • Να προσληφθούν παιδίατροι και στα 4  Κ.Υγείας, που θα καλύψουν τις ανάγκες της κάθε περιοχής!
  • Να προσληφθούν άμεσα 2 Ουρολόγοι  και να λειτουργήσει η Ουρολογική κλινική 

Να γίνουν  ΑΜΕΣΑ όλες οι αναγκαίες ενέργειες, ώστε:

  • Να τροποποιηθεί ο Οργανισμός του Γ. Νοσοκομείου Τρικάλων για να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής μας.
  • Με προσλήψεις Γιατρών όπως: Ουρολόγων-Αλλεργιολόγων-Δερματολόγων – Ω.Ρ.Λ.- Παθολόγων–Χειρουργών-Ψυχιάτρων- Ακτινολόγων-Μικροβιολόγων, ώστε να λειτουργήσουν οι κλινικές Ω.Ρ.Λ.-Ψυχιατρική – Ογκολογική – Ουρολογική, όλο το 24ωρο!
  • Να ενισχυθεί με μόνιμο νοσηλευτικό και βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό το Νοσοκομείο Τρικάλων, ξεκινώντας με την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων.
  • Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των Επικουρικών  Γιατρών και τωνεργαζομένων Νοσηλευτών-Παραϊατρικό- Καθαριότητα-Τραπεζαρία και άλλων εργατών που είναι με ομηρεία ατομικών συμβάσεων – 8μηνων- 1έτους κ.άλ.
  • Επαρκής χρηματοδότηση από το κράτος για να καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες του λαού. Να σταματήσει η εγκληματική πολιτική στην Υγεία και τα σχέδια που ετοιμάζουν για ιδιωτικοποιήσεις στην Υγεία.
  • Δημόσια, καθολική και δωρεάν υγεία για όλους.

Ηυποστελέχωση, ηυποχρηματοδότηση, η απαξίωση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της Υγείας καθώς και η μετάλλαξή του σε πανάκριβο εμπόρευμα αποτελούν έργο προηγούμενων κυβερνήσεων, με άξιο συνεχιστή την τωρινή «νέα» κυβέρνηση.

Η υποκρισία και ο εμπαιγμός  δεν έχουν τέλος, αφούστη δίκαιηανάπτυξητους δεν χωράει η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των παιδιών τη λαϊκής οικογένειας.Οι ανησυχίες τους για τα κέρδη των επιχειρήσεων, που δρουν στον τομέα τη υγείας, είναι πέρα και έξω από τι ανάγκες των παιδιών  και των οικογενειεώνμας.

Λέμε όχι στο κλείσιμο κλινικών και νοσοκομείων, για προκειμένου να «τονωθεί» η κερδοφορία των ιδιωτικών ομίλων στην Υγεία, και η αύξηση των κερδών των εμπόρων της Υγείας.

Λέμε όχι στην αύξηση  των πληρωμών των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία με ταυτόχρονοπετσόκομμα  μισθών των εργαζομένων και των εφημεριών τους.

Η απάντηση των Γυναικών της ΟΓΕ βρίσκεται στον οργανωμένο αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

  • Η ανάπτυξη και η παροχή των υπηρεσιών Υγείας πρέπει να είναι στην ευθύνη του κράτους να τις εξασφαλίζει ισότιμα σε όλους.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για την πλήρη ανάπτυξη των κλινικών του νοσοκομείου μας,

 την αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας, την κατάργηση όλων των πληρωμών από τους ασθενείς για την Υγεία.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ –ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΓΕ

Γνώρισε την Ο.Γ.Ε. και το σύλλογο που βρίσκεται στην περιοχή σου:oge.trikala@gmail.com,www.oge.gr, τηλ επικοινωνίας:693 685 7545, 697 242 8885