Τρίτη 20.10.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ο «μίστερ» covid-19, τα κανάλια κι εμείς!

04.04.2020

Απομονώστε από τα σπίτια σας, που αυτή την εποχή τα χρησιμοποιούμε για την ασφάλεια και τη σωτηρία μας, τους «πολιτικούς», τους δημοσιογραφίσκους και διάφορα «σποτ» που κοντεύουν να αντικαταστήσουν τον «μίστερ» covid και παν απ’ όλα σταματήστε να πληρώνεται το κρατικό κανάλι.

Φέρτε βιβλία μες στα σπίτια σας, που η ύλη σας τα έχει αρπάξει και διαβάστε. Απολαύστε τον φιμωμένο και απαξιωμένο Λόγο. Δείτε και νιώσετε πως κυριαρχεί στα λογοτεχνικά, ποιητικά και θεατρικά κείμενα και ετοιμαστείτε να νιώσετε μεγάλες συγκινήσεις όταν ξεδιπλώνεται η κουρεμένη γλώσσα μας σε όλα τα επίπεδα. Ακούτε μουσική που συνδέει τον ψυχικό σας κόσμο με τον εξωτερικό και επιτρέπει το αναπετάρισμα του νου και της ανάπνας, την επαναφορά της υγρασίας στα ξερά και θολά μάτια.

Ζωγραφίστε στα σύμπαντα τα αξιοθέατα του λευκού και του γαλάζιου, γοητευθείτε και ας σας γίνει η τρίχα κάγκελο! Παίξετε Καραγκιόζη να το μάθουν τα παιδιά σας. Αθληθείτε όσο μπορείτε στους περιορισμένους χώρους των σπιτιών σας. Δείτε παλιές ελληνικές ταινίες και ας ξεστριφτείτε απ’ τα γέλια! ΚΑΙ παν απ’ όλα, όλοι μαζί, ασθενείς και υγιείς, νέοι μεσαίοι και παππούδες να ευχαριστούμε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό που οι φροντίδες τους ξεπερνούν κάθε άλλη ανθρώπινη δραστηριότητα στον πλανήτη!  Είναι βέβαιο πως και ο κορονοϊός γρηγορότερα θα φύγει…

«Ε.Ε.» Ελλάς–Θεσσαλία 04 του Απρίλη του 2020   www.fasoulas.de    pelasgos@fasoulas.de

«Περισσότερο φως, ηλεκτρολόγε, στη σκηνή! Πως θες, δραματουργοί κι ηθοποιοί, να δείξουμε τ’ αντικαθρέφτισμα του κόσμου, μέσα στο μισοσκόταδο; Τούτο το σύθαμπο καλεί σε ύπνο. Ενώ εμείς θέλουμε ξύπνιους θεατές-κι ακόμα πιο πολύ: ξυπνούς! Κάν’ τους να ονειρευτούν στο πλέριο φως!…» (Μπ. Μπρεχτ)