Σάββατο 26.11.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Οι πολλές συμπτώσεις δεν είναι σύμπτωση

12.10.2022 /

(Γράφει η φιλόλογος Μαρία Αγναντή)

Όσο πιο παλιάνθρωπος είναι κάποιος, τόσο υπερπροβάλλει αξίες που η συντηρητική κοινωνία τις συνδέει με την ηθική ακεραιότητα. Όσο πιο ψηλά στην ιεραρχία βρίσκονται κάποιοι, η εξουσία τους όχι μόνο δεν αμφισβητείται, αλλά θεωρούνται κοινωνικά αξιοσέβαστοι και υπεράνω υποψίας, με αποτέλεσμα να επιβάλλεται η σιωπή που εξασφαλίζει ότι τα εγκλήματά τους δεν θα γίνουν γνωστά. Οι τέτοιου είδους κάνουν σημαία τους το τρίπτυχο «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» διασφαλίζοντας στον εαυτό τους ότι μπορούν και να… χοροπηδούν και να δέρνουν και λογαριασμό να μη δίνουν! Στη χώρα των αφελών συμπτώσεων, όπου όλοι οι ένοχοι πρέπει πάση θυσία να βγουν λάδι, αναπαράγεται η ιδεολογία που παράγει καθάρματα. Η γνωστή και πολύ διαδεδομένη σήμερα νοοτροπία της φιλελεύθερης αγοράς του «Δεν με σταματά τίποτα μπροστά στο κέρδος και στην ατομική μου απόλαυση», μακριά από κάθε ενοχλητική φόρμουλα ανθρωπισμού και σεβασμού της ζωντανής ύπαρξης είναι που υπογράφει όλα τα τελευταία χωρίς ίχνος αιδημοσύνης περιστατικά:
Όλοι οι παιδοβιαστές είναι ΝΔ!
Κι αν όλα αυτά που συμβαίνουν τελευταία είναι συμπτώσεις, γιατί από κανέναν άλλον πολιτικό χώρο δεν προκύπτουν τέτοιες συμπτώσεις, αλλά μόνο στην ΝΔ; Ο Γεωργιάδης, σύμβουλος του πρωθυπουργού, καταδικάζεται για παιδεραστία. Ο Λιγνάδης, εκλεκτός της ΝΔ, καταδικάζεται για βιασμό παιδιών. Ο βιαστής της Μπεκατώρου, στέλεχος της ΝΔ κι αυτός. Πτέραρχος, μέλος της ΝΔ, καταδικάζεται για το βιασμό της ανιψιάς του. Ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ Παναγιώτης Ευστρατίου, στέλεχος της ΝΔ, πιάστηκε στο σπίτι του με νεαρούς και ναρκωτικά. Πρώην υπουργός της ΝΔ πιάνεται από την ΕΥΠ να κανονίζει στο τηλέφωνο να εκμεταλλευτεί ανήλικη εκδιδόμενη. Ο Φουρθιώτης, γνωστός νταβατζής, κάνει με τη ΝΔ ό,τι θέλει. Και φτάνουμε στον τελευταίο: αρχιστέλεχος της ΝΔ, καλός οικογενειάρχης, που έκανε το σταυρό του και πήγαινε στην εκκλησία, άριστος επιχειρηματίας με επιδοτήσεις από τη ΝΔ, βίαζε δωδεκάχρονη. Σαμαράς, Πατούλης και Πλεύρης φωτογραφίζονται μαζί του. Μάλιστα επί Σαμαρά (τότε που όλοι μισθοί κόπηκαν στη μέση…) ο πρώην πρωθυπουργός ενίσχυσε με καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό την επιχείρηση του βιαστή.
Πίσω από την κάρτα μέλους ενός κομματικού στελέχους και πίσω από τη fake προσωπίδα που μπορεί να κρυφτεί κάθε αισχρή πράξη και κάθε ατιμώρητη συμπεριφορά, βοά δυστυχώς η ανυπαρξία της δικαιοσύνης για τους ημετέρους που παράγει το κομματικό κατάστημα του πρώτου στις δημοσκοπήσεις πολιτικού κόμματος. Ας μην υποτιμούμε το γεγονός ότι όλοι οι παραπάνω έβγαζαν (εκτός από την αχαλίνωτη επιθυμία τους για συνεύρεση) ΚΑΙ λεφτά. Δεν είναι τίποτα τυχαίο, όπως δεν είναι τυχαίο ότι οι εν λόγω ασυγκράτητοι κύριοι έκαναν λημέρι και καταφύγιο συνάμα το κομματικό μαγαζί για λόγους προσωπικής ωφέλειας και δυνατότητας μέσω ενός δικτύου γνωριμιών και επαφών κατοχυρώνοντας έτσι το ακαταδίωκτο σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πήγαιναν ούτε όπως τα είχαν φανταστεί ούτε όπως τα είχαν σχεδιάσει.
Ίσως κάποιος πιο πονηρεμένος θα έλεγε ότι για όλα φταίνε τα κυκλώματα που όλα τυχαίνει να βρίσκουν καταφύγιο στη Νέα Δημοκρατία!
Ίσως και να πρόκειται για τεράστια σύμπτωση, θα έλεγε κάποιος άλλος, αντίστοιχη του να χτυπήσουν ταυτόχρονα τη γη πέντε μετεωρίτες!
Ίσως όμως, κατά την ταπεινή γνώμη της γράφουσας, θα ήταν απολύτως φρόνιμο και επιτακτικά αναγκαίο η αγαπητή μας η ΝΔ της εκκλησίας και της αριστείας να βυθομετρήσει επισταμένως το αμέτρητο βάθος της υποκρισίας και της ανομίας που κρύβει στα σπλάχνα της…