Τετάρτη 25.05.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Νέο θεατρικό project του Νακόπουλο

10.07.2019

Στα Τρίκαλα τον ερχόμενο Ιούνιο,  θα πραγματοποιηθεί τελικά η επίσημη πρεμιέρα του Αισχύλειου έργου “Πέρσες” που παρουσιάζει το Τρικαλινό Μεταθέατρο το οποίο δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα.

Το έργο το οποίο ανεβαίνει σε μετάφραση και διδασκαλία του Πάνου Νακόπουλου με ένα “βαρύ” και έμπειρο κάστ ηθοποιών που θα ανακοινωθεί στην αρχή του Σεπτέμβρη, αποτελεί μέρος του AVATAR PROJECT ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ. Ένα Project το οποίο ολοκληρώνεται σε βάθος τριετίας και σκοπό του έχει να ανιχνεύσει τη διάθεση και το ενδιαφέρον του Ελληνικού και ξένου κοινού για το Συμπαντικό φαινόμενο της Τραγωδίας.

Μια από τις καινοτομίες του Project είναι η τακτική παρουσίαση των παραστάσεων, κατά τη διάρκεια της ημέρας και υπό το φως του Αττικού ήλιου όπως ακριβώς γίνονταν και στην αρχαία Ελλάδα.

“Αποτελεί για μένα μια πρόκληση χρόνων που δεν είχα την τύχη να πραγματοποιήσω ποτέ μέχρι σήμερα” επισημαίνει ο σκηνοθέτης της παράστασης.

“Μια παράσταση αρχαίου δράματος, χωρίς τις ευκολίες και τα “αβαντάζ” που σου παρέχει ο τεχνικός φωτισμός. Μια παράσταση όπου όλα τα στοιχεία που αφορούν “τα της όψεως” αλλά και τη γενικότερη ερμηνεία, θα καλεστούν να υποστηριχτούν από το γυμνό ταλέντο των ερμηνευτών, “αμακιγιάριστα” και “αφτιασίδωτα…”

Όσο για την επίσημη πρεμιέρα στην πόλη των Τρικάλων η οποία θα πραγματοποιηθεί με τη συνδρομή και τις χορηγίες Τρικαλινών επιχειρηματιών, ο σκηνοθέτης δηλώνει:

“Είναι άλλο ένα στοίχημα που σκοπό του έχει να οδηγήσει σε κάτι μονιμότερο. Αν όλα πάνε καλά και υπάρξει η ανταπόκριση που περιμένουμε, ευελπιστούμε το όλο εγχείρημα να οδηγήσει μετά από δυο χρόνια, σε ένα ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ, στο οποίο θα συμμετέχουν κάθε χρόνο και άλλοι θίασοι από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια”.

Περισσότερα για το Μεταθέατρο και το AVATAR PROJECT στη Διεύθυνση: https://avatar.artgr.eu