Πέμπτη 22.04.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μόνο σοβαρά και επείγοντα περιστατικά στους οδοντιάτρους

16.03.2020 /

Με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού και σε απόλυτη ταύτιση με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για την αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων καθώς και με την καμπάνια του Υπουργείου Υγείας «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ», η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, ως κεντρικό εποπτεύον και συντονιστικό όργανο των Ελλήνων οδοντιάτρων, οφείλει να ενημερώσει τους Έλληνες πολίτες σε ότι αφορά την οδοντιατρική τους περίθαλψη.

Όλες οι μη επείγουσες  οδοντιατρικές εργασίες συνίσταται να προγραμματίζονται εκ νέου. Συνεπώς επικοινωνήστε με τον οδοντίατρό σας προκειμένου να αλλάξετε τα ραντεβού σας. Αν αισθανθείτε έντονο πόνο ή αν εμφανίσετε μια διόγκωση, ένα πρήξιμο, στην περιοχή του στόματος, του προσώπου, του τραχήλου επικοινωνήστε με τον οδοντίατρό σας για να σας συμβουλεύσει τηλεφωνικά και να αξιολογήσει το επείγον ή όχι της κατάστασής σας προκειμένου να σας δεχτεί στο ιατρείο του. Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία είναι σε επαγρύπνηση και σε διαρκή επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας με σκοπό να σας ενημερώνει για τις τρέχουσες εξελίξεις. Οι Έλληνες οδοντίατροι, ως λειτουργοί της υγείας, είναι παρόντες για την ανακούφιση του πόνου σας ,συμβάλλουν όμως ταυτόχρονα στη μείωση της διασποράς του ιού. Σ’αυτόν τον πόλεμο για την υγεία το δημόσιο συμφέρον και η εξασφάλιση της υγείας ως υπέρτατο αγαθό απαιτούν αυξημένο αίσθημα ευθύνης από όλους μας.

(Και ως ένα, μικρό, επεξηγηματικό σχόλιο από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Τρικάλων, ως επείγον χαρακτηρίζεται ΜΟΝΟ ο έντονος και αδιάκοπος πόνος ή το έντονο πρήξιμο. Καθαρισμοί, σφραγίσματα, εμφυτεύματα, γέφυρες, μασέλες κλπ μπορούν και πρέπει να προγραμματιστούν για αργότερα. Φροντίζουμε όμως πάντα και όπως πρέπει τη στοματική μας υγεία, ακολουθώντας πιστά τους κανόνες στοματικής υγιεινής ,πολύ περισσότερο τώρα που η παραμονή στο σπίτι συνοδεύεται εκ των πραγμάτων από μεγαλύτερη κατανάλωση τροφίμων και ποτών.  Οι στιγμές απαιτούν την μέγιστη υπευθυνότητα από ΟΛΟΥΣ μας.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ-ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ)