Κυριακή 20.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μπλόκο Τρικαλινών και στον κόμβο της Καρδίτσας

27.01.2016

Περισσότερα από 50 τρακτέρ έχουν μαζευτεί μέχρι αυτή την ώρα στον κόμβο Καρδίτσης, ενώ η προσέλευση των αγροτών είναι συνεχόμενη.

«Βάλαμε μια μαγιά και ελπίζουμε να συγκεντρθούν πολύ περισσότερα» δήλωσε ο Βύρων Κατσίβελος που βρίσκεται στο μπλόκο ως αγρότης ενώ ο πρόεδρος του

Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων και Προβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας, που επίσης βρίσκεται στο μπλόκο, δήλωσε στην «Ε.Π.», πως «φορολογικό και ασφαλιστικό θα είναι η ταφόπλακα του πρωτογενή τομέα»

Στο κόμβο αναμένεται να στηθεί θερμαινόμενη αίθουσα και αύριο θα συσταθεί Συντονιστική Επιτροπή αγώνα. Πάντως πρόθεση των τρικαλινών αγροτών και κτηνοτρόφων δεν είναι το πολύωρο κλείσιμο του δρόμου και οι παρεμπόδιζει των άλλων επαγγελματικών τάξεων.
Στο κάλεσμα που εξέδωσαν αναφέρεται πως «δημιουργία μπλόκου ενάντια στα αντιαγροτικά μέτρα που αφανίζουν την αγροτική τάξη με μια μονοκονδυλιά. Συντασσόμαστε με τα δίκαια αιτήματα των άλλων Ομοσπονδιών και γιγαντώνουμε τον αγώνα μας ώστε να μην περάσουν τα μέτρα που μας κλέβουν το 80% του εισοδήματός μας.
Για να γίνουμε πιο κατανοητοί σε κάποιες ομάδες ότι οι αγρότες δεν πληρώνουν φόρους θα αναφέρουμε το εξής παράδειγμα:
Ένας αγρότης παρουσιάζει 30.000 ευρώ καθαρό εισόδημα έχει να πληρώσει 7.800 ευρώ φόρο εισοδήματος, 7.800 ευρώ ως προκαταβολή φόρου της επόμενης χρονιάς, 600 εισφορά αλληλεγγύης, 1.400 ευρώ τέλος επιτηδεύματος, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ 1.000 ευρώ/μέλος, αύξηση εισφορών ΕΛΓΑ. Επομένως συνολικά από τα 30.000 ευρώ καθαρό εισόδημα, περίπου το 75% του παραπάνω ποσού, ήτοι 22.500 ευρώ περίπου αφορούν εισφορές προς κρατικούς φορείς.
Δημιουργείται επομένως το κάτωθι ερώτημα:
Αξίζει να παραμείνουμε στην γη; Αν ο στόχος τους είναι η ολική εξαφάνιση του πρωτογενούς τομέα, τότε τους προειδοποιούμε πως θα είμαστε σκληρός αντίπαλος. Θα δώσουμε τον πιο δυνατό και κρίσιμο αγώνα για την επιβίωσή μας».
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6983100533 – 6974123878»