Κυριακή 20.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Με ισχυρά κέρδη η τελευταία συνεδρίαση του Χ.Α.

18.11.2016

Με ισχυρά κέρδη 1,81%  ολοκλήρωσε το Χρηματιστήριο τη τελευταία συνεδρίαση της τρίτης εβδομάδας του Νοεμβρίου. Ο γενικός δείκτης ανήλθε στις 611,93 μονάδες με την αξία των συναλλαγών να φθάνει τα 82  εκατ. ευρώ.

Η παρουσία του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα και κυρίως η δήλωση Ντάισελμπλουμ ότι το θέμα του δημοσίου χρέους της Ελλάδας θα τεθεί στο τελευταίο Εurogroup της χρονιάς, στις 5 Δεκεμβρίου 2016, ήταν οι θετικοί καταλύτες για να κινηθεί ανοδικά το Χρηματιστήριο ειδικά στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις της εβδομάδας. Ταυτόχρονα η ημερήσια αξία των συναλλαγών μετά την περασμένη Τετάρτη υπερέβη τα 50 εκατ. ευρώ, γεγονός που αποδεικνύει την εισροή φρέσκου χρήματος έπειτα από πολλές εβδομάδες. Το αποτέλεσμα της τριήμερης ανόδου του Χρηματιστηρίου ήταν να επανέλθει σε επίπεδα πριν από το αγγλικό δημοψήφισμα για το Brexit της 23ης Ιουνίου 2016.

Το ζήτημα για την εγχώρια αγορά μετοχών στην τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου είναι να διακρατήσει τα επίπεδα των 600 μονάδων, αλλά και να σταθεροποιηθεί ο τζίρος πάνω από τα 50 εκατ. ευρώ. Οπως εξηγούσαν αναλυτές, η ενίσχυση του ημερήσιου τζίρου προήλθε κυρίως από ημεδαπούς επενδυτές. Την ερχόμενη Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016 ανακοινώνουν αποτελέσματα γ΄ τριμήνου 2016 ο ΟΠΑΠ και η Fourlis.

Πηγή: kathimerini.gr