Πέμπτη 22.10.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Με ανεπαίσθητες απώλειες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης

29.06.2017

Στάσιμη εικόνα παρουσίασε το Χρηματιστήριο Αθηνών, με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης να κλείσει με ανεπαίσθητες απώλειες 0,02% στις 822,62 μονάδες. Ο τζίρος παρουσίασε αύξηση σε σύγκριση με τη προηγούμενη συνεδρίαση (44,904 εκατ. ευρώ) και ανήλθε στα 72,12 εκατ. ευρώ.

Οι επενδυτές δείχνουν να μην έχουν διάθεση, καθώς μετά το τελευταίο Eurogroup η Ελληνική οικονομία φαίνεται να έχει εισέλθει σε μία περίοδο θερινής ραστώνης, με το μόνο στοιχείο που απασχολεί την Κυβέρνηση να είναι η είσπραξη του φόρου εισοδήματος, του ΕΝΦΙΑ, των προστίμων από τα ανασφάλιστα οχήματα και των τελών κυκλοφορίας.

Εξάλλου φαίνεται να είναι τελείως θεωρητική και η συζήτηση για το QE των ελληνικών ομολόγων, μετά τις τελευταίες δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι.

Στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης η Εθνική τράπεζα υποχώρησε 3% και ο τίτλος της Alpha Bank έχασε το 0,47% της αξίας της. Αντίθετα, καλή εικόνα επέδειξε η μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων(+1,59%), η μετοχή του ΟΤΕ ενισχύθηκε 0,66% και με οριακά κέρδη 0,66% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο τίτλος του ΟΠΑΠ. 

Πηγή: kathimerini.gr