Πέμπτη 19.09.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Με αγάπη για τα συμπαθή τετράποδα

09.05.2019 /

Μια γνώμονα την αγάπη και τη φροντίδα για τα συμπαθή τετράποδα ξεκίνησε χθες το πρόγραμμα μαζικών στειρώσεων που υλοποιείται από το Δήμο Τρικκαίων, το Πολιτιστικό & Φιλοζωικό Εθελοντικό Σωματείο Ν. Τρικάλων «ARTEMIS» και τα Γερμανικά Φιλοζωικά Σωματεία «TierInsel – Umut Evi e.V.» & «Förderverein Arche Noah Kreta e.V.».

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την άλλη Πέμπτη 16 Μαΐου  και λαμβάνει χώρα στο Ζωολογικό Κήπο, όπου εθελοντές και μέλη των φιλοζωικών οργανώσεων προχωρούν στις απαραίτητες διαδικασίες για τη στείρωση των αδέσποτων, αλλά και των δεσποζόμενων ζώων.

Σύμφωνα με τα μέλη του Σωματείου εθελοντές οδηγοί μεταφέρουν τα ζώα από και προς τα σημεία περισυλλογής –επανένταξης και συνοδοί τα μεταφέρουν στο χώρο αποθεραπείας.

«Το Σωματείο από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα, παρά τις δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες, εμβολιάζει, στειρώνει, περιθάλπει και φιλοξενεί αδέσποτα ζώα μέχρι να βρούνε τις παντοτινές τους οικογένειες. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να στηρίξει το Σωματείο μας, προσφέροντας  τροφές, για σκύλους ή γάτες, ξηρά ή υγρή,  κουβέρτες, πετσέτες, παλιά (καθαρά) ρούχα,  παλιά αξεσουάρ ζώων, όπως μπολάκια, λουριά, κρεβατάκια, κλωβούς μεταφοράς ή φιλοξενίας κ.α.,  έπιπλα που δεν χρειάζεται, όπως ράφια, ντουλάπες κ.α., φάρμακα Soluric (μπλέ) των 300mg για τα ζώα που κάνουν θεραπεία, χάπια, αμπούλες, spray, αποπαρασίτωσης για τα ζώα που περισυλλέγει και περιθάλπει και φαγητό, σνακ, αναψυκτικά/χυμούς για τους εθελοντές. Στηρίξτε το έργο μας και βοηθήστε με τον δικό σας τρόπο τους αδέσποτους φίλους μας» τονίζουν τα μέλη της «ARTEMIS».