Τρίτη 25.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μελωδικό ταξίδι στα τραγούδια του Μάνου Λοΐζου

02.11.2019 /
Ένα όμορφο μουσικό αφιέρωμα με μερικά από τα σημαντικότερα τραγούδια του σπουδαίου συνθέτη Μάνου Λοΐζου, τραγούδια που χαράχτηκαν στα χείλη και την καρδιά μας, παρουσίασε το βράδυ της Παρασκευής στο μουσικό στέκι “Ανδρομέδα” το μουσικό σχήμα «Ίμερος» με τους Χρίστο Μοδέστου στο τραγούδι και τη Μαρία Τύμπα στο πιάνο.

Το μουσικό ντουέτο «Ίμερος», ξεκίνησε τη συνεργασία του το 2013 στην Αθήνα. Από τότε, έχουν παίξει σε πολλούς χώρους, μουσικές σκηνές και θέατρα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Έχουν συμπράξει κατά καιρούς με διάφορους καλλιτέχνες της νεότερης μουσικής σκηνής. Ο στόχος και ο σκοπός τους είναι να φέρουν ξανά στα αφτιά του κοινού τον «καθαρό ήχο», την κλασική δηλαδή ερμηνεία και απόδοση που απορρέει μέσα από την μουσικολογική και μουσική έρευνα του κάθε έργου που παρουσιάζουν. Στο παρελθόν έχουν κάνει μουσικά αφιερώματα σε Έλληνες συνθέτες και ποιητές, αλλά και σε εποχές του Ελληνικού τραγουδιού.

Οι δύο καλλιτέχνες με ιδιαίτερη ευαισθησία και σεβασμό απέδωσαν πολλά από τα αγαπημένα τραγούδια του αξέχαστου τραγουδοποιού που σφράγισε με την καλλιτεχνική του προσφορά μια ολόκληρη γενιά και άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην ελληνική μουσική.