Τετάρτη 27.05.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μεγάλη τουριστική επένδυση σχεδιάζεται στη Λήμνο

03.09.2016

Mια μεγάλη τουριστική επένδυση προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί σε έκταση περίπου 817 στρεμμάτων στη Λήμνο. Πρόκειται για τη δημιουργία ενός πολυτελούς σύνθετου τουριστικού καταλύματος δυναμικότητας 597 κλινών που θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο 5 αστέρων, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και ειδική υποδομή κέντρου θαλασσοθεραπείας. Το έργο θα αναπτυχθεί από την «Ηλίας Γ. Μπαρμπαλιάς – Κτίρια Ειδικών Κατασκευών» και τη Zoniro A.E. Φορέας υλοποίησης θα είναι η εταιρεία Ειδικού Σκοπού Αριθμός 30 Α.Ε. Η έκταση βρίσκεται στη νότια ακτή της Λήμνου, στην περιοχή Πεσπαριάνα Φακός και απέχει περίπου 19 χλμ. από τον αερολιμένα. Η οικοδομήσιμη επιφάνεια της έκτασης είναι περίπου 752 στρέμματα, ενώ η πραγματοποιούμενη δόμηση δεν θα ξεπερνά τα 37.620 τ.μ. με υλοποιούμενο συντελεστή 5% που βάσει της σχετικής νομοθεσίας επιτρέπει την πώληση με τη μορφή των επιπλωμένων τουριστικών κατοικιών του 60% της δομούμενης επιφάνειας.

Αναλυτικά, το κεντρικό κτίριο θα περιλαμβάνει τους βασικούς κοινόχρηστους χώρους όπως υποδοχή, μπαρ, εστιατόριο, καταστήματα, πισίνες με τις απαραίτητες υποστηρικτικές λειτουργίες, καθώς και συνολικά 26 δωμάτια και σουίτες. Κοντά στο κεντρικό κτίριο θα αναπτυχθούν 37 κτίσματα επιπλωμένων διαμερισμάτων, ενώ νοτιότερα θα δημιουργηθούν 40 διώροφες επιπλωμένες τουριστικές κατοικίες. Το κέντρο θαλασσοθεραπείας δυναμικότητας 100 θέσεων θα αποτελεί ξεχωριστό τμήμα του κεντρικού κτιρίου, ενώ κοντά στην ακτή θα δημιουργηθεί Beach bar περίπου 200 τ.μ. Για την επένδυση έχει υποβληθεί Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και αναμένεται η έγκρισή της.

H «Hλίας Μπαρμπαλιάς – Κτίρια Ειδικών Κατασκευών» δραστηριοποιείται 42 χρόνια, κυρίως στον χώρο των επαγγελματικών κτιρίων υψηλών προδιαγραφών.

Η Zoniro είναι εταιρεία ανάπτυξης μεγάλων τουριστικών επενδύσεων.

Πηγή: kathimerini.gr