Πέμπτη 06.10.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα Ζωνιανά—Πέταγαν πέτρες στους αστυνομικούς

07.09.2022

Μία μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με απρόοπτα εξελίχθηκε το πρωί της Τετάρτης στα Ζωνιανά Μυλοποτάμου αλλά και στα όρη των Ζωνιανών.

Πάνοπλοι αστυνομικοί, όχι μόνο από την διεύθυνση αστυνομίας Ρεθύμνου αλλά και από άλλες περιοχές, σάρωσαν σπίτια και αγροτικές εκτάσεις στο πλαίσιο επιχείρησης για τον εντοπισμό ναρκωτικών.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνης, του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου, των Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος Ρεθύμνης και Ηρακλείου και λοιπών Αστυνομικών Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ρεθύμνης και Ηρακλείου με τη συνδρομή του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Χανίων.

Πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες, παρακείμενους και βοηθητικούς χώρους αυτών και ποιμνιοστάσια, όπου βρέθηκαν και κατασχεθήκαν συνολικά:

15,3 κιλά ακατέργαστης κάνναβης,
80 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 4 μέτρα,
4 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της αποξήρανσης,
1 πιστόλι,
2 γεμιστήρες,
221 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
1 ζυγαριά ακριβείας,
2 κινητά τηλέφωνα,
το χρηματικό ποσό των 470 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες,
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης στην ευρύτερη περιοχή του παραπάνω Δήμου, ανευρέθηκαν 4 φυτείες κάνναβης, στις οποίες καλλιεργούντο συνολικά (100) δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως (3) μέτρα, των οποίων οι δράστες αναζητούνται. Η προανάκριση διενεργείται από Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης.