Πέμπτη 04.06.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Λαγκάρντ: Πρόταση για παράταση στις συζητήσεις για το χρέος

06.06.2017

Την πρόθεση της να προσφέρει περισσότερο χρόνο στους Ευρωπαίους πιστωτές της Ελλάδας, σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις για το χρέος, εξέφρασε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, με συνέντευξη της στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Η κ. Λαγκάρντ επεσήμανε χαρακτηριστικά πως «αν οι πιστωτές δεν βρίσκονται ακόμη σε στάδιο συμφωνίας, σεβόμενοι τις εκτιμήσεις μας, μπορούμε να τους δώσουμε περισσότερο χρόνο».

Η διευθύντρια του ΔΝΤ πρόσθεσε πως  το Ταμείο θα μπορούσε να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά για να γίνει αυτό με εκταμίευση χρημάτων, θα πρέπει να είναι καθορισμένα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

«Μπορεί, λοιπόν, να υπάρξει ένα πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο οι χρηματικές καταβολές να γίνουν όταν θα έχουν καταστεί σαφή τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους από τους δανειστές» πρόσθεσε η κ. Λαγκάρντ.

«Είναι μια δυνατότητα συμφωνίας», όπως είπε. 

Οι δηλώσεις της κ.Λαγκάρντ αποκτούν ιδιαίτερη σημασία ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της 15ης Ιουνίου και των προσδοκιών της ελληνικής πλευράς να λάβει διευθέτηση για το χρέος.

 

Πηγή: kathimerini.gr