Δευτέρα 16.12.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κυβέρνηση: «Ξεκλειδώνει» η απόσχιση του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ

13.01.2017

Διαβεβαιώσεις ότι η διαδικασία απόσχισης του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, έδιναν απόψε πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οπως τόνιζαν, ύστερα από τη σύσκεψη των υπουργών Οικονομικών και ΥΠΕΝ με τις διοικήσεις των συστημικών τραπεζών, απομένουν τεχνικές λεπτομέρειες που θα επιλυθούν άμεσα, ώστε η διαδικασία να κλείσει στην γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ που έχει προσδιοριστεί για την προσεχή Τρίτη. Ανέφεραν επίσης, ότι στο τέλος της διαδικασίας, η μετοχική σύνθεση του ΑΔΜΗΕ θα είναι αυτή που είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους εταίρους.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, στη σύσκεψη συμφωνήθηκαν συγκεκριμένες ενέργειες, οι οποίες διασφαλίζουν πλήρως την εμπρόθεσμη ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, κατόπιν της απαραίτητης τεχνικής και νομικής επεξεργασίας και στο πλαίσιο της υφιστάμενης νομοθετικής ρύθμισης.

Υπενθυμίζεται ότι η «εμπλοκή» προέκυψε έπειτα από επιστολή για την διαδικασία ιδιωτικοποίησης, την οποία απέστειλαν στον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο οι συστημικές τράπεζες, χαρακτηρίζοντας τη διαδικασία αντισυνταγματική και προειδοποιώντας για διακοπή των πιστοδοτήσεων προς τη ΔΕΗ.

Πηγή: kathimerini.gr