Τετάρτη 23.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κοσμοσυρροή στην παραμυθένια έναρξη του Μύλου

01.12.2019

Τις πύλες του άνοιξε σήμερα Κυριακή το μεγάλο θεματικό πάρκο του Μύλου των Ξωτικών για ένατη συνεχόμενη χρονιά, μέσα από μια φαντασμαγορική και παραμυθένια τελετή έναρξης, σε έναν ασφυκτικά γεμάτο Μύλο.

Την επίσημη έναρξη του Μύλου κήρυξε ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, σε μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα με τον νυχτερινό Τρικαλινό ουρανό να φωτίζεται από τα δεκάδες εντυπωσιακά βεγγαλικά, μεταφέροντας το Χριστουγεννιάτικο φως σε κάθε γωνιά του νομού και της χώρας καλωσορίζοντας τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε μάλιστα τους χιλιάδες φίλους και θαυμαστές από Ελλάδα και εξωτερικό που τα τελευταία χρόνια στηρίζουν τον Μύλο, συμμετέχοντας στις πλούσιες εκδηλώσεις χαράς και αγάπης.

Για 40 μέρες οι διοργανωτές επιφυλάσσουν μικρές και μεγάλες εκπλήξεις καλλιτεχνικές δράσεις, συναυλίες και παιδικά δρώμενα, ένα ταξίδι μαγικό βγαλμένο από παραμύθι.

Ο Καρυοθραύστης το διασημότερο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι όλων των εποχών ζωντανεύει ξανά στον Μύλο των Ξωτικών και στα Τρίκαλα, την πρωτεύουσα των Χριστουγέννων. Το εμβληματικό Χριστουγεννιάτικο παραμύθι του Ε.Τ.Α Χόφμαν που ενέπνευσε τον Τσαϊκόφσκι με τη θρυλική του μουσική, αποτελώντας σταθμό στην ιστορία του κλασσικού χορού και που συνεχίζει να εμπνέει ακόμα και σήμερα ζωντάνεψε το βράδυ της Κυριακής στο εντυπωσιακότερο χριστουγεννιάτικο πάρκο της Ελλάδας, που ακούει στο όνομα Μύλος των Ξωτικών. Η έναρξη έγινε με την μαγική ιστορία του ξύλινου Καρυοθραύστη και της μικρής Κλάρας στα 4 παραμυθένια Βασίλεια, την Μπαλαρίνα των παιχνιδιών και τον Αη Βασίλη.

Ο Μύλος των Ξωτικών θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 10 το βράδυ έως και τις  6 Ιανουαρίου.