Παρασκευή 21.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κοινωνικό ΚΕΠ από τον δήμο με χρήματα της Περιφέρειας

14.03.2018 /

Με στόχο την κοινωνική προσφορά μέσω ενός ολοκληρωμένου δικτύου πληροφόρησης, το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων λειτουργεί προς όφελος των πολιτών. Από την 1η Μαρτίου 2018, επί της οδού Ομήρου 6 (στο κτήριο, όπου στεγάζεται το Α ΚΑΠΗ), προσφέρει πλήθος υπηρεσιών σε άτομα που αναζητούν προγράμματα, ενημέρωση και στήριξη, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στην κρίση.
Το επονομαζόμενο και «κοινωνικό ΚΕΠ» χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Θεσσαλίας με δύο στόχους. Ο ένας, να προσφέρει ενημέρωση στους συμπολίτες για τα υλοποιούμενα προγράμματα, είτε στον Δήμο Τρικκαίων είτε από τις κρατικές υπηρεσίες. Ο δεύτερος, εξαιρετικά σημαντικός, να προσφέρει στήριξη σε συμπολίτες που έχουν ανάγκη, κατευθύνοντάς τους στις κατάλληλες υπηρεσίες.
Ετσι, το Κέντρο Κοινότητας προσφέρει:
– Πληροφόρηση για αιτήσεις ΚΕΑ & ΤΕΒΑ
– Πληροφόρηση για κοινωνικούς φορείς & προγράμματα του Δήμου
– Ψυχολογική στήριξη
– Παιδαγωγική στήριξη
– Εργασιακή στήριξη
– Καταγραφή συμπολιτών στην πλατφόρμα του κέντρου κοινότητας ως ωφελουμένων

Για να γίνει αυτή η καταγραφή, που σημαίνει ταχύτητα στην ενημέρωση για νέες δυνατότητες και προγράμματα, είναι απαραίτητη η κατάθεση δικαιολογητικών:

  1. Ταυτότητα
  2. Κάρτα Ανεργίας (όπου υπάρχει)
  3. Εκκαθαριστικό
  4. Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος (Ε1)
  5. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
  6. Βιβλιάριο Υγείας (για επιβεβαίωση ΑΜΚΑ)
  7. Απόφαση Κέντρου Πιστοποίησης Αναπήρων – ΚΕΠΑ (όπου υπάρχει)

Το Κέντρο λειτουργεί επί της οδού Ομήρου 6 από Δευτέρα έως Παρασκευή και τις ώρες κοινού 8:00 – 14:00. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 24310 36900, 24310 36928, e-mail: kentrokoinotitas@trikalacity.gr.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων