Παρασκευή 22.10.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Και φέτος για 37η συνεχή χρονιά το  Φεστιβάλ Χόρτου

16.07.2021 /

Το Ίδρυμα «Αγγελίνη-Χατζηνίκου» διοργανώνει και φέτος για 37η συνεχή χρονιά το  Φεστιβάλ Χόρτου. Το φετινό πρόγραμμα ξεκινά με την χορωδιακή εβδομάδα υπό τη διεύθυνση του Tim Brown στις 23 Ιουλίου, ενώ οι εκπαιδευτικές συναντήσεις θα συνεχιστούν στα τέλη Αυγούστου με το σεμιναριο διεύθυνσης χορωδίας της καθηγήτριας και μαέστρου Μαρίας – Έμμας Μελιγκοπούλου, το σεμινάριο φλάουτου με συντονιστές τους σολίστ και καθηγητές Νικολό Δημοπουλο και Γιώργο Τσιαρδάκα, ενώ μια ακόμα φιλόδοξη διοργάνωση είναι η φιλοξενία της ορχήστρας και χορωδίας του Πανεπιστημίου του Tübingen υπό τη διεύθυνση του Phillipp Amelung στις αρχές Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμα των συναυλιών που πλαισιώνει τα σεμινάρια επεκτείνεται καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού έως και τον Οκτώβριο.

Συναυλίες με σύνολα μουσικής δωματίου όπως της Rebeca Neumann από τη Βιέννη με μουσική μπαρόκ, το σύνολο Vernissage με μουσική κινηματογράφου για τσελο και πιάνο,  ρεσιτάλ κιθάρας από τη Σμαρω Γρηγοριάδου, τον Σπύρο Καβαλιεράτο με τη συμμετοχή της σοπράνο Μαριάντζελας Χατζησταματίου, όπως και αφιέρωμα στο ρεμπέτικο με τον Παντελή Χατζηκυριάκο και τους Παλαιολόγους αλλά και την μουσική της Ανατολής με τον Τζιχάν Τούρκογλου. Μια ξεχωριστή συμμετοχή στο φεστιβάλ είναι η κιθαριστική ορχήστρα Βόλου υπό τη διευθυνση του Γιώργου Φουντούλη στις 11 Σεπτεμβρίου με ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στην Παλιγγενεσία καθώς και η συνεργασία της Χορτωδίας με την ελβετική χορωδία ElGreChor. Για τις παραστάσεις θα τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται. Λόγω και των διεθνών συμμετοχών αλλά και της εξελισσόμενης πανδημίας οι ακριβείς ημερομηνίες θα ανακοινώνονται ανά εκδήλωση μέσα από τον τύπο, το ραδιόφωνο και το διαδίκτυο. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.horto.net καθώς και την σελίδα στο Facebook #pageIdrymaAggelinis αλλά και στο Instagram @horto.festival.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Περιφέρεια Θεσσαλίας που ενισχύουν οικονομικά το Φεστιβάλ, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την δωρεά του. Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟΑ και του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Ν. Πηλίου, την «Μαγνήτων Κιβωτός» για τη βοήθεια και συνεργασία, όλους του εθελοντές που εργάζονται για την διοργάνωση και κυρίως όλους εσάς που μας στηρίζετε με την συμμετοχή σας. Μείνετε συντονισμένοι, ενημερωμένοι και ασφαλείς για να ανταμώσουμε και φέτος στο αγαπημένο μας Χόρτο.