Σάββατο 19.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κάποιοι λένε πως μπορούν να ακούσουν αυτό το βουβό GIF!

09.12.2017

Όλοι ξέρουμε πως τα GIF, οι κινούμενες εικόνες δηλαδή, είναι αναγκαστικά σιωπηλά.

Κι όμως, αναρίθμητοι βγαίνουν τώρα από όλο τον κόσμο και μας λένε πως το συγκεκριμένο GIF μπορούν να το ακούσουν.

Για δείτε…

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει ήχος που να συνοδεύει τα κινούμενα σχέδια, όλοι αυτοί ορκίζονται πως κάτι ακούνε κάθε φορά που ο πυλώνας επιστρέφει στο έδαφος.

Παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο GIF κυκλοφορεί εδώ και καιρό, ήταν μια επιστήμονας αυτή που το επανέφερε την προηγούμενη βδομάδα στα κοινωνικά μέσα. Η Dr Lisa DeBruine του Ινστιτούτου Νευροεπιστήμης και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης το ανέβασε στο Twitter, όταν οι περισσότεροι εξομολογήθηκαν πως πράγματι ακούνε έναν ήχο κάθε φορά που ο πυλώνας προσγειώνεται στη γη.

«Δεν ξέρω γιατί κάποιοι άνθρωποι το ακούνε τόσο καθαρά», είπε η DeBruine στο BBC, «άλλοι το νιώθουν απλώς και άλλοι δεν προσλαμβάνουν τίποτα απολύτως. Κάποιοι κουφοί και άνθρωποι με ακουστικά προβλήματα ανέφεραν και τις τρεις καταστάσεις, όπως έκαναν και άνθρωποι με αφαντασία».

«Υποπτεύομαι ότι το φαινόμενο του GIF συνδέεται στενά με αυτό που αποκαλούμε οπτικά προκαλούμενη ηχητική απάντηση, την ικανότητα κάποιων ανθρώπων να ακούνε κινούμενα αντικείμενα παρά το γεγονός ότι δεν κάνουν κανέναν ήχο», εξήγησε στο BBC ο διδακτορικός φοιτητής ψυχολογίας του City University, Chris Fassnidge, που ερευνά αυτό ακριβώς…

Εσείς το ακούτε;

Πηγή: newsbeast.gr