Σάββατο 06.06.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κάθισμα-πρόκληση σε συρμούς του μετρό

01.04.2017


Ένα ειδικό κάθισμα, που είναι «καλούπι» ανδρικού καλογυμνασμένου σώματος, το οποίο είναι γυμνό και από αυτό εξέχει ένα… πέος, υπάρχει σε συρμό του μετρό στην Πόλη του Μεξικού, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους άνδρες σε θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης. Το φαινόμενο αυτό είναι αρκετά συχνό στο Μεξικό, με εννέα στις δέκα γυναίκες να δηλώνουν ότι έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης στις καθημερινές τους μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η εν λόγω εκστρατεία ονομάζεται #NoEsDeHombres («δεν είναι ένα ανδρικό τρικ»), ενώ το συγκεκριμένο κάθισμα είναι «μόνο για άνδρες», όπως αναφέρει και η σχετική πινακίδα πάνω από αυτήν. Επίσης, στη θέση των ποδιών υπάρχει και μια ακόμη ταμπέλα -βιδωμένη στο πάτωμα- που έχει την εξής αναφορά: «Είναι δυσάρεστο να κάθεσαι εδώ κατά τη διάρκεια της μετακίνησής σου, αλλά δεν συγκρίνεται διόλου με τη σεξουαλική βία που υφίστανται οι γυναίκες καθημερινά στη διάρκεια της διαδρομής τους».

Kathisma

Η αμηχανία και η δυσφορία στην οποία έρχονται οι άνδρες επιβάτες του συρμού, με το που αντικρίσουν τη συγκεκριμένη θέση, έχει καταγραφεί και σε βίντεο με το όνομα «Seat Experiment», που «ανέβηκε» στο YouTube από τις 20 Μαρτίου. Μάλιστα, η Οργάνωση Γυναικών του ΟΗΕ, UN Women, ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει την… ευθύνη για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, μέσω συνέντευξης Τύπου που έδωσε χθες, Πέμπτη.
Υπάρχει επίσης και δεύτερο βίντεο, στο οποίο οι άνδρες που περιμένουν το μετρό, βλέπουν τα οπίσθιά τους να προβάλλονται στις οθόνες τηλεόρασης των αποβάθρων. «Εκατομμύρια γυναίκες το ζουν αυτό καθημερινά», είναι το μήνυμα στο τέλος του βίντεο.

Κάντε Like το newsbeast.gr

Πηγή: newsbeast.gr