Τετάρτη 28.02.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Θανάσης Λιούτας: Ενίσχυση του 2% και στους νεοεισερχόμενους κτηνοτρόφους

14.11.2022

Έρχεται και η ενίσχυση για τις ζωοτροφές στους κτηνοτρόφους μας

Βάσει της ανακοίνωσης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, 14-11-2022, καταβάλλεται και στους νεοεισερχόμενους κτηνοτρόφους, οι οποίοι είχαν κάνει έναρξη των εργασιών εντός του 2021, το ποσό της ενίσχυσης που τους αναλογεί με βάση το 2% του τζίρου τους.

Πρόκειται για ενίσχυση, η οποία αφορά 4.444 κτηνοτρόφους, οι οποίοι θα λάβουν συνολικά το ποσό περίπου των 840.000 ευρώ. Πρόκειται για την 4η πληρωμή, η οποία έχει πραγματοποιηθεί για τους κτηνοτρόφους μας, ενώ έχουν προηγηθεί άλλες τρείς, όπως ειδικότερα αναφέρει το Υπουργείο, με τη συνολική ενίσχυση να αγγίζει το ποσό των 41.340.416 ευρώ.

Παράλληλα ο κ. Λιούτας αναφέρει ότι και η επιπλέον ενίσχυση των 90 περίπου εκατομμυρίων ευρώ προς τους κτηνοτρόφους μας θα γίνει το επόμενο διάστημα. Ο Θανάσης Λιούτας τονίζει πάντοτε σε όλα τα αρμόδια στελέχη και στον ΥΠΑΑΤ στις συναντήσεις τους, ότι η ενίσχυση των 90 εκ. ευρώ είναι πάρα πολύ σημαντική για τους κτηνοτρόφους μας και γι’ αυτό πρέπει να κινηθούμε με σκοπό την όσο το δυνατό γρηγορότερη καταβολή της.

Ο Τρικαλινός Βουλευτής υπογραμμίζει ότι, «το έργο μας βασίζεται στη συνεχή και ουσιαστική στήριξη». «Σκοπός όλων μας πρέπει να είναι  και είναι, η συνεχής βοήθεια στην πρωτογενή παραγωγή, ώστε να αυξάνεται η παραγωγή, να αποκτά ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος πάντα καλύτερο και μεγαλύτερο εισόδημα, και ταυτόχρονα να μειώνεται το κόστος παραγωγής».

 

 

 

 

 

 

 

[fbcomments]