Παρασκευή 14.06.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

«Η στρατηγική της ΕΕ για τις γυναίκες. Η πρόταση του ΚΚΕ»

20.05.2019 / / /

«Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ είναι αυτή που θα πιάσει τόπο, είναι η μόνη ψήφος που την επόμενη μέρα των εκλογών θα κατατεθεί στο κίνημα, δίνοντας ανάσα στη διεκδίκηση». Αυτό υπογραμμίστηκε, χθες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Τρικάλων του ΚΚΕ ενόψει των ευρωεκλογών αλλά και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

 

Η εκδήλωση έλαβε χώρα  στο «Πανελλήνιον» με ομιλήτρια το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτή κα. Μαρία Γαβαλά με κεντρικό θέμα «Η στρατηγική της ΕΕ για τις γυναίκες. Η πρόταση του ΚΚΕ», ενώ χαιρετισμό απηύθυνε  μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Τρικκαίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιώργος Καΐκης.

 

Όπως σημειώθηκε «μέσα από αυτή την εκδήλωση, οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων να δουν πιο βαθιά τις αιτίες της σημερινής βαρβαρότητας που ζουν, να αξιοποιήσουν την ψήφο τους για την ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες.

Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ είναι αυτή που θα πιάσει τόπο, είναι η μόνη ψήφος που την επόμενη μέρα των εκλογών θα κατατεθεί στο κίνημα, δίνοντας ανάσα στη διεκδίκηση. Είναι αυτή που μπορεί να ανοίξει το δρόμο για μια πολύ καλύτερη ζωή, για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας.  Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ είναι η πιο ξεκάθαρη ψήφος καταδίκης της ιμπεριαλιστικής ένωσης, το πιο δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ».

 

Παράλληλα, σημείωσαν ότι «υπάρχει άλλος δρόμος, ο σοσιαλισμός. Οι ευρωεκλογές δεν θα ανατρέψουν το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα. Μπορούν όμως να ενισχύσουν το λαϊκό κίνημα σήμερα, βάζοντας φρένο στα χειρότερα και ανοίγοντας αύριο το δρόμο της ανατροπής. Η παραμονή στην ΕΕ και την Ευρωζώνη δεν είναι μονόδρομος. Η κοινωνία μπορεί να ζήσει χωρίς τους καπιταλιστές, να βάλει σε κίνηση την παραγωγή, τις υπηρεσίες με άλλες κοινωνικές σχέσεις. Το εργατικό – λαϊκό κίνημα πρέπει και μπορεί τόσο στην Ελλάδα όσο και σ’ όλη την Ευρώπη να οργανώσει την αντεπίθεσή του. Να αξιοποιήσει τις φυγόκεντρες τάσεις της ΕΕ. Να συνδέσει την πάλη για αποδέσμευση απ’ την ΕΕ με την πάλη για ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου σε κάθε χώρα, για την κοινωνική ιδιοκτησία και τον κεντρικό σχεδιασμό με την εργατική – λαϊκή συμμετοχή στα όργανα διεύθυνσης και εξουσίας. Ενισχύουμε το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και σε όλες τις εκλογικές μάχες:

Γιατί, το ΚΚΕ πρωταγωνιστεί, για να δυναμώσει η πάλη του λαού και να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, που θα ακολουθήσει κάθε αστική κυβέρνηση τα επόμενα χρόνια, με πυρήνα είτε τη ΝΔ είτε τον ΣΥΡΙΖΑ».

[fbcomments]