Τρίτη 27.09.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Η ξακουστή «Γκόλφω» με στίχους σε παράσταση στα Τρίκαλα

29.08.2022

Η νέα εκδοχή της περίφημης Γκόλφως, από τον Σπύρο Περεσιάδη παρουσιάζεται στα Τρίκαλα το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022 στις 21:00 στο υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο (Φρούριο)
Ο Περεσιάδης μέσα από τους υπέροχους δεκαπεντασύλλαβούς του, τον στίχο που σύμφωνα με τον Σεφέρη ακολουθεί τον κυματισμό της ελληνικής λαλιάς, φωτίζει τον ανυπότακτο χαρακτήρα της ηρωίδας του. Η Γκόλφω ξεμπροστιάζει με το νεανικό, ατίθασο πνεύμα της μια ολόκληρη κοινωνία κομφορμιστών, συμφεροντολόγων, ανθρώπων υποταγμένων στο χρήμα που θεοποιούν μια ανούσια και άδεια ζωή και είναι έτοιμοι προκειμένου να την κατακτήσουν, να προδώσουν, να γίνουν άτιμοι, να εξευτελίσουν και να εξευτελιστούν. Και όταν ο Τάσος θα ξεπουληθεί και θα μεταβεί από τον κόσμο τον δικό της στον κόσμο των άλλων, η Γκόλφω θα καταρρεύσει.
Ο κόσμος της Γκόλφως «ξανα-καινουργιώνεται» μέσα από μια μοντέρνα σκηνοθεσία, σε μια παράσταση συνόλου. Ένας πολυμελής θίασος υπό τους ήχους των κρουστών, της πρωτότυπης μουσικής, του τραγουδιού ανασυνθέτει τον θρύλο της «Γκόλφως» και ορκίζεται στα φοβερά ύδατα της Στυγός πως ο καθένας από εμάς θα βρει σ’ αυτόν κάτι από την ψυχή του.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ – ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ: Ανδρέας Ζυγογιάννης
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ- ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Μαρία Μπακαρού
ΚΡΟΥΣΤΑ: Δημήτρης Τσατσανάκος
ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΜΟΥΣΙΚΗ: Δημ. Τσατσανάκος – Θοδωρ. Κανάκης – Ανδρ. Ζυγογιάννης
ΤΡΑΓΟΥΔΙ: Έλενα Γράβαλου – Θοδωρής Κανάκης – Βασιλική Δούφα
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Aνδρέας Ζυγογιάννης – Θοδωρής Κανάκης ,Δημήτρης Τσατσανάκος, Έλενα Γράβαλου
ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Βασιλική Δούφα, Θοδωρής Κανάκης, Κώστας Μπίσαλας, Έλενα Γράβαλου, Δημήτρης Τσατσανάκος, Βάνα Καταραχιά, Γιάννης Γαλάνης, Αποστόλης Δεδούσης,
Οι συντελεστές ευχαριστούν τον «ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΟΦΑΔΩΝ», για την ευγενική παραχώρηση Κοστουμιών.
ΠΑΡΑΓΩΓΗ-2022: «ΝΕΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ» ΛΑΡΙΣΑΣ