Κυριακή 03.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

«Η Ελλάδα κατευθύνεται προς μια νέα εποχή» γράφουν οι Times του Λονδίνου

04.12.2017

Θέμα για την Ελλάδα φιλοξενεί η βρετανική εφημερίδα, Times του Λονδίνου, κάνοντας αναφορά στην έκδοση νέων ομολόγων τους επόμενους μήνες. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «η Αθήνα ετοιμάζεται να αντλήσει 6 δισ. ευρώ με την έκδοση νέων ομολόγων μέσα στους επόμενους μήνες» και προσθέτει ότι «έτσι αναμένεται έτσι να συγκεντρώσει το 1/3 από το συνολικό ποσό των 15 δισ. ευρώ που χρειάζεται για τη δημιουργία ταμειακού αποθέματος ενόψει της ολοκλήρωσης του προγράμματος στήριξης τον επόμενο Αύγουστο».

«Αν και οι κεφαλαιακοί έλεγχοι παραμένουν, το ελληνικό δράμα έχει ατονήσει και η Ελλάδα προσελκύει επενδυτές όπως τις Pimco και Schroders», προσθέτουν οι Times.

FT: Ενισχύονται οι ελπίδες για ομαλή έξοδο από το πρόγραμμα

«Η Ελλάδα κατέληξε σε συμφωνία με τους πιστωτές για τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν σε εκταμίευση της επόμενης δόσης, ενισχύοντας τις ελπίδες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για επίτευξη ομαλής έξοδο από το πρόγραμμα τον επόμενο Αύγουστο», αναφέρουν οι Financial Times.

Μετά την τρίτη αξιολόγηση τον Οκτώβριο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέδειξε μεγάλη προθυμία σε σχέση με τον παρελθόν για να κάνει τους απαραίτητους συμβιβασμούς. Με την οικονομία να δείχνει σημάδια ανάκαμψης, η κυβέρνηση επιθυμεί να βγει από την επταετή εξάρτηση από τις χρηματοδοτήσεις διάσωσης και να ξεκινήσεις συνομιλίες για την ελάφρυνση του χρέους και επιστροφή στις αγορές. Ελπίζει δε, ότι η πρόοδος που έχει σημειωθεί θα στείλει μήνυμα στους πιστωτές ότι η Αθήνα επέστρεψε σε τροχιά και είναι έτοιμη να προχωρήσει. Η συμφωνία του Σαββάτου συνιστά μία πολύ σημαντική στιγμή όπως την περιέγραψε Έλληνας αξιωματούχος, ωστόσο όπως επισημαίνεται παραμένουν ακόμη θέματα που δεν έχουν επιλυθεί όπως το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων αλλά και ο ΦΠΑ στα νησιά. Μια τέταρτη αξιολόγηση για τις εναπομείνασες μεταρρυθμίσεις θα είναι απαραίτητη πριν την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα τον Αύγουστο, καταλήγουν οι Financial Times.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή: kathimerini.gr

[fbcomments]