Πέμπτη 19.09.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Η γιορτή του Πάσχα στο 2ο ΣΔΕ Τρικάλων

12.05.2019 /

Το Πάσχα, η λαμπρότερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, είναι ίσως η μοναδική γιορτή που κλείνει μέσα της όλα τα συναισθήματα. Από την αγωνία, τον πόνο, τη θλίψη των Παθών και της Σταύρωσης, περνάμε στην αγαλλίαση και την ελπίδα που φέρνει η Ανάσταση. Το Πάσχα που τιμά την Ανάσταση του Χριστού είναι για τους Έλληνες μία από τις σημαντικότερες γιορτές του χρόνου. Δεν έχει όμως σημασία μόνο για τον ελλαδικό χώρο. Γιορτάζεται  και σε πολλές άλλες χώρες σε Ευρώπη και Ανατολή. Τις παραδόσεις και  τα έθιμα αυτών των χωρών συζητήσαμε όλοι μαζί, καθηγητές και εκπαιδευόμενοι, στην γιορτή μας που έγινε την Παρασκευή,19 Απριλίου 2019 στο χώρο του σχολείου μας.

Μάθαμε λοιπόν όλοι ότι ακόμη και σε  χώρες της Ασίας όπως την Ινδία και το Πακιστάν γιορτάζεται με ιδιαίτερη ευλάβεια το Πάσχα ως γιορτή αγάπης και ελπίδας. Έθιμα που έχουν να κάνουν με την σημασία της αλληλεγγύης και της προσφοράς παρουσιάστηκαν από τους ίδιους τους εκπαιδευόμενους και από την καθηγήτρια Ελληνικής Γλώσσας κα. Μαρία Τσιάμη. Παράλληλα η εκδήλωση μας έκλεισε επισημαίνοντας κοινά στοιχεία αξιών, συμπεριφορών και αντιλήψεων σε θρησκείες όπως ο Ισλαμισμός και ο Χριστιανισμός.

Μέρες πιο πριν, ομάδα εκπαιδευόμενων που έχουν ιδιαίτερη κλίση και ταλέντο στα εικαστικά με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα. Μαρία Μπρέντα, καθηγήτρια Αισθητικής Αγωγής, εργάστηκαν με κέφι και μεράκι για την κατασκευή πασχαλινών λαμπάδων. Με υλικά που μας χορήγησε η κα. Γεωργία Κούτρα, ιδιοκτήτρια μαγαζιού με είδη-δώρωνστηΛάρισα, οι μαθητές μας δημιούργησαν χειροποίητες λαμπάδες που πραγματικά έκλεψαν τις εντυπώσεις!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κα. Γεωργία Κούτρα καθώς και τον κ.Παναγιώτου Μιχάλη ο οποίος με μεγάλη προθυμία προσέφερε τις λαμπάδες που στολίσανε οι μαθητές του σχολείου μας!