Πέμπτη 07.07.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΗΠΑ: Ζευγάρι κρατούσε σε κλουβί για 5 χρόνια το 13χρονο θετό γιο του

12.02.2022 /

Ένα τυχαίο περιστατικό ήταν η αιτία, η αστυνομία να διαπιστώσει ότι το ζευγάρι κακοποιούσε το παιδί επί 5 χρόνια από όταν ήταν στην ηλικία των 8 ετών. Οι αστυνομικοί στο Palm Beach της Φλόριντα δέχτηκαν μια κλήση από το σπίτι του Τίμοθι και της Τρέισι Φέρριτερ, ότι ο 13χρονος θετός γιος τους, το είχε σκάσει από το σπίτι και αγνοείται.

Οι δυο ντετέκτιβ που ασχολούνται με αγνοούμενα παιδιά πήγαν σπίτι και βρήκαν τους γονείς εξαιρετικά ψύχραιμους. Οι γονείς είπαν στους ντετέκτιβ ότι ο γιος τους που αγνοείται το έχει ξανακάνει αυτό και έχει προβλήματα συμπεριφοράς.

Φεύγοντας από το σπίτι ο ένας από τους ντετέκτιβ είδε ένα κλουβί 2μΧ2μ στην άκρη του γκαράζ. Του έκανε εντύπωση, το πλησίασε και άρχισε να το παρατηρεί. Διαπίστωσε ότι στην μεταλλική του πόρτα το κλουβί είχε πόμολο να ανοίγει μόνο από έξω.


Μπαίνοντας σκυφτός και όλο περιέργεια ο ντετέκτιβ μέσα στο κλουβί, βρήκε μια κουβέρτα, μια κάμερα ασφαλείας που κατέγραφε τα πάντα, ένα πιάτο με αποφάγια και έναν κουβά με ακαθαρσίες.

Τι ανακάλυψε ο ντετέκτιβ

Δεν είπε τίποτε στον Τίμοθι και την Τρέισι και ψάχνοντας αμέσως μετά ποιος κατασκευάζει τέτοια κλουβιά εντόπισε τον κατασκευαστή. Όταν τον συνάντησε εκείνος του είπε πως πράγματι έφτιαξε το κλουβί για την οικογένεια αλλά του έκανε εντύπωση που ο πατέρας του ζήτησε να μην μπορεί να ανοίγει από μέσα παρά μόνο απέξω. 

Την επόμενη μέρα ο ντετέκτιβ πήγε από το σχολείο του 13χρονου ο οποίος στο μεταξύ είχε επιστρέψει στο σπίτι του. Τον εντόπισε και τον πήρε στο τμήμα. Εκεί με τη βοήθεια παιδοψυχολόγου, το μικρό παιδί άρχισε να τα λέει όλα. Η πρώτη του κουβέντα ήταν ότι κανείς μα κανείς δεν τον αγαπά. Είπε ότι ζούσε σε εκείνο το κλουβί από τα 8 του χρόνια. Του επέτρεπαν μόνο να πηγαίνει σχολείο. 

Όταν επέστρεφε σπίτι, τότε έμπαινε πάλι στο κλουβί. Εκεί διάβαζε, εκεί έτρωγε και εκεί έκανε την ανάγκη του. Το μπάνιο και η προσωπική υγιεινή ήταν απαγορευμένα. Αμέσως ο ντετέκτιβ κίνησε τις διαδικασίες.

Οι γονείς συνελήφθησαν, η Πρόνοια τους πήρε με συνοπτικές διαδικασίες τα παιδιά (είχαν 4 παιδιά μαζί με τον 13χρονο υιοθετημένο) και προφυλακίστηκαν. Η δίκη ορίστηκε να γίνει σε λίγους μήνες και ο Τίμοθι Μαζί με την Τρέισι πλήρωσαν 50.000 δολάρια ο καθένας ως εγγύηση για να βγουν έξω. Τους απαγορεύεται ρητά όμως να πλησιάσουν τα παιδιά τους.