Σάββατο 18.05.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

“Εφυγε” από τη ζωή στα 72 του ο παπά Κουμπής

31.05.2020

“Εφυγε” από τη ζωή στα 72του χρόνια ο κληρικός Αθανάσιος Κουμπής  γνωστός για την προσφορά του, για φιλανθρωπικό του έργο και για πολλά χρόνια εφημέριος στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Αγίας Μονής και τα τελευταία πολλά χρόνια ο παπάς του αγαπημένου του Γαρδικίου.

Δημιούργησε την Τράπεζα Αγάπης της Αγίας Μονής, ενώ επί χρόνια ήταν υπεύθυνος στο γηροκομείο της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών.

«Κεραυνός εν αιθρία μας ξημέρωσε σήμερα το πρωί. Κοιμήθηκε ο παπά Θανάσης Κουμπής. Δύσκολη μέρα ξημέρωσε για το Γαρδίκι. Ο ποιμενάρχης των Γαρδικιωτών ο παπαΘανάσης, έφυγε βυθίζοντας στο πένθος και την θλίψη το ποίμνιο του. Για τον ιερέα και τον άνθρωπο Θανάση Κουμπή, ότι και να πεις είναι ελάχιστο. Αγαπούσε το χωριό και το αισθανόταν σαν προέκταση του σπιτιού του και της οικογένειάς του. Τεράστιο το έργο που αφήνει στην εκκλησία της Παναγίας στο Γαρδίκι. Μεγάλο το φιλανθρωπικό του έργο. Μια μορφή ταυτισμένη με το χωριό μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα και είμαστε σίγουροι ότι ο Θεός τον έχει ήδη κατατάξει εν δικαίων και Αγίων. Τα θερμά μας συλλυπητήρια και την αγάπη μας στην οικογένεια του παπαΘανάση» γράφει στο σάιτ του Γαρδικίου ο Σωτήρης Ε Κάκιας.

Το σκήνωμά του θα τεθεί εις προσκύνηση από τις 8 π.μ. της Δευτέρας στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων και ενώπιόν του θα τελεστεί Θεία Λειτουργία. Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί στις 12 μ. στον ίδιο Ναό.

[fbcomments]