Κυριακή 09.05.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ευφάνταστοι τρόποι παραίτησης από τη δουλειά

17.05.2017

Αν είσαι ένας από εκείνους που κάποια στιγμή έχουν παραιτηθεί από τη δουλειά τους ή τουλάχιστον έχουν σκεφτεί να παραιτηθούν, πιθανότατα πέρασες αρκετό χρόνο πριν προετοιμάζοντας μια παθιασμένη ομιλία που θα την ακολουθούσε μια ακόμη πιο εντυπωσιακή έξοδος.

Συνήθως όμως στις περισσότερες περιπτώσεις ο παρορμητισμός δίνει τη θέση του στη λογική και το αντίο γίνεται λιγότερο «ηρωικό». Έτσι δίνεται η απαραίτητη προειδοποίηση πριν την αποχώρηση και οι αιτίες αφορούν συνήθως «προσωπικούς λόγους» ή μια «νέα ευκαιρία». Άλλωστε, χρειάζεται κανείς και μια συστατική επιστολή.

Υπάρχουν όμως και εργαζόμενοι που κάνουν τελικά την εντυπωσιακή τους έξοδο, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις συνέπειες. Παρακάτω ακολουθούν ορισμένα τέτοια παραδείγματα ανθρώπων που είπαν το «παραιτούμαι» με επεισοδιακό και ευφάνταστο τρόπο…

Μέσω διαφήμισης

Το 2014, η αμερικανίδα Gwen Dean βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο να πει αντίο στην παλιά της εργασία. Το όνειρό της ήταν να ιδρύσει τη δική της επιχείρηση με μαριονέτες, οπότε επέλεξε να το ανακοινώνει στο αφεντικό της με μάρτυρες εκατομμύρια τηλεθεατές, μέσω ενός διαφημιστικού κλιπ.

Σε χαρτί τουαλέτας

Σύμφωνα με μια χρήστη του Reddit, ο σύζυγός της παραιτήθηκε δίνοντας στον προϊστάμενό του την επιστολή παραίτησης, με τη διαφορά πως το κείμενο ήταν γραμμένο σε ένα κομμάτι χαρτί υγείας. Μάλιστα, για να κάνει σαφές στον εργοδότη του ότι πράγματι επρόκειτο για τέτοιο χαρτί, σχεδίασε και μια τουαλέτα δίπλα στην υπογραφή του.

Παραίτηση μετά μουσικής

Έπειτα από δυο χρόνια σκληρής εργασίας με εξοντωτικά ωράρια, η Marina Shifrin θέλησε να βάλει ένα τέλος και να αποχωρήσει από την εργασίας της με πρωτότυπο τρόπο. Ως video editor, εκμεταλλεύτηκε τις επαγγελματικές της γνώσεις και δημιούργησε ένα βίντεο με το οποίο ανακοίνωνε, μετά μουσικής και χορού, ότι παραιτείται.

Σε αεροπλάνο

Το 2010, ο αεροσυνοδός της Jet Blue, Steven Slater έκανε μια εντυπωσιακή έξοδο από το αεροπλάνο, όταν ανακοίνωσε την παραίτησή του. Κατά την προσγείωση του αεροσκάφους, μια επιβάτιδα φέρεται να του επιτέθηκε και εκείνος βρήκε ευκαιρία να πει «μέχρι εδώ!». Ο μετέπειτα ήρωας, άρπαξε δυο μπύρες, άνοιξε το διάδρομο αναγκαστικής προσγείωσης και αποχώρησε θεαματικά.

Στις ειδήσεις

Άφησε τους πάντες άφωνους. Το 2014, η ρεπόρτερ του τηλεοπτικού σταθμού Alaskan TV, βρισκόταν σε ζωντανή σύνδεση όταν αποφάσισε να εκστομίσει τη λέξη που ήθελε να πει διακαώς, ώστε να αφοσιωθεί στη νέα της επιχείρηση με κάνναβη: «παραιτούμαι» είπε και πέταξε τα χαρτιά της μακριά, αφήνοντας την άνκορ γούμαν εμβρόντητη να ζητά συγνώμη από τους τηλεθεατές.

Πηγή: newsbeast.gr