Κυριακή 01.08.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Εμπόδισαν την διεξαγωγή πλειστηριασμών

26.10.2017 /

Διαμαρτυρία  στο  Ειρηνοδικείο Τρικάλων  πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης εργατικά σωματεία , σύλλογοι αυταπασχολούμενων & ΕΒΕ  και  μαζικοί φορείς του λαϊκού κινήματος, συνεχίζοντας τον αγώνα τους κατά των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων σπιτιών λαϊκών  οικογενειών. Η απόφαση για τη διαμαρτυρία , αλλά κι γι αυτές που θα ακολουθήσουν με διάφορες μορφές, πάρθηκε σε σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί τις προηγούμενες μέρες.

Από τις 3 το μεσημέρι οι  διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του  Δικαστικού  Μεγάρου Τρικάλων, ανοίγοντας πανό με το σύνθημα: « Οργάνωση κι Αγώνας  Ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων των λαϊκών νοικοκυριών»,  ενώ φώναζαν συνθήματα όπως   «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» , «Όχι στα χαράτσια και τη φοροληστεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, με τα συνδικάτα επίθεση και πάλη», «Εμπρός λαέ ξεσηκωμός, κάτω τα χέρια απ’ του λαού το βιος» και «Τέρμα πια στους εκβιασμούς, εμπόδισε λαέ τους πλειστηριασμούς». 

Μεταξύ των άλλων οι εκπρόσωποι των σωματείων  στο κάλεσμα που απεύθυναν τόνισαν τα εξής:

« Bρισκόμαστε σήμερα εδώ για να βάλουμε ένα φρένο στους σχεδιασμούς κυβέρνησης και μεγάλου κεφαλαίου να βάλουν χέρι στην περιουσία της εργατικής τάξης, του  λαού

Αυτό που είναι σημαντικό και το μήνυμα που στέλνουμε από τη σημερινή μας παρουσία, είναι το κάλεσμα προς κάθε συνδικάτο, κάθε εργαζόμενο να οργανωθεί η αντίσταση απέναντι στο σύνολο της βάρβαρης αυτής πολιτικής, να πάρουν οι εργαζόμενοι την υπόθεση στα χέρια τους, να οργανωθούν και να παλέψουμε μαζί απέναντι σε όλα τα μέτωπα της αντιλαϊκής – αντεργατικής πολιτικής.

Η επίθεση του κεφαλαίου απέναντι στα φτωχά νοικοκυριά που δεν μπορούν αντικειμενικά να ανταποκριθούν στο δυσβάσταχτο χαράτσωμα και την αύξηση των φόρων, με αποτέλεσμα να «κοκκινίσουν» τα δάνειά τους, στις απολύσεις και στα λουκέτα, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, γίνεται συνεχώς πιο σκληρή. Τόσα χρόνια δουλειάς και αγώνα για να μπορέσουν να αγοράσουν ένα σπίτι χιλιάδες εργαζόμενοι και  αυτοαπασχολούμενοι και τώρα οι τράπεζες και τα αρπαχτικά απειλούν να τους το κατασχέσουν.

Οι κατασχέσεις χρημάτων για χρέη θα διευρυνθούν. Επιπλέον, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα αφορούν και στην πρώτη κατοικία, θα γίνονται τρεις φορές τη βδομάδα (αντί μίας που ίσχυε μέχρι τώρα) και θα δίνεται η δυνατότητα στους τραπεζικούς ομίλους να εκχωρούν τα λεγόμενα “κόκκινα” δάνεια σε εταιρείες – κοράκια προκειμένου να προχωρούν άμεσα σε εκποίηση περιουσιών μαζί με τους τραπεζίτες! 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κάνει ένα βήμα παραπάνω. Διαλύει ουσιαστικά την όποια παρεχόμενη προστασία υπήρχε στην πρώτη κατοικία. Κάνει παζάρια με τους τραπεζίτες για να καταργήσει τελείως ή να ρίξει σε πολύ χαμηλό επίπεδο τα κριτήρια προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Κανείς δεν είναι μόνος του απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ «μέσα από τα συνδικάτα μας, στους τόπους δουλειάς, μέσα από τις Λαϊκές Επιτροπές στις γειτονιές, έτσι ώστε κανένα σπίτι εργατικής – λαϊκής οικογένειας να μην πέσει στα χέρια τραπεζίτη».

Καλούμε  την εργατική τάξη, τις φτωχές εργατικές και λαϊκές οικογένειες σε αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που ρημάζει στην κυριολεξία το βιος των φτωχών οικογενειών προς όφελος των τραπεζιτών και των αρπαχτικών.

Να μην συμβιβαστεί κανείς με τη φοροληστεία και το χαράτσωμα που καταληστεύουν το λαϊκό εισόδημα. Πανελλαδικά Περισσότερες από 1.000 κατασχέσεις τη μέρα, που στην πλειοψηφία τους αφορούν την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τους συνταξιούχους. Πάνω από 500 πλειστηριασμοί τη βδομάδα, που αυξάνονται μέρα τη μέρα απειλώντας δεκάδες χιλιάδες καταχρεωμένες λαϊκές οικογένειες»

Κατά την παρέμβαση των εκπροσώπων των σωματείων στη διαδικασία των πλειστηριασμών ματαιώθηκε πλειστηριασμός αδόμητου  ακινήτου αυτοαπασχολούμενου , που είχε βάλει υποθήκη για να πάρει δάνειο , ώστε  να φτιάξει το κατάστημά του.

Από τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς έχουν οριστεί υπεύθυνοι  για τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς όπου κάθε εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος μπορεί να απευθυνθεί για την παροχή συμβουλών που είναι απαραίτητες, κύρια όμως για την οργάνωση της πάλης και το συντονισμό.

Τα τηλέφωνα καθημερινής επικοινωνίας είναι:

6973609128- 6989783530- 6973603270

 6932154411- 6934276468-  6983752050