Σάββατο 30.09.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΕΚΤ: Να υλοποιηθούν ταχέως οι μεταρρυθμίσεις του ελληνικού προγράμματος

07.07.2016

Την ανάγκη να εφαρμοστούν πλήρως οι μεταρρυθμίσεις και να αναλάβει την κυριότητα του προγράμματος η κυβέρνηση επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Μετά τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, κ. Μ. Ντράγκι, και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, κ. Μπ. Κερέ, με τον Έλληνα αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Κ. Μητσοτάκη, η ΕΚΤ ανέφερε ότι συζητήθηκε η κατάσταση της οικονομίας στη ζώνη του ευρώ, καθώς και η κατάσταση και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

«Η ΕΚΤ αναγνώρισε ότι το τελευταίο έτος έχει σημειωθεί αισθητή πρόοδος όσον αφορά την εφαρμογή του τρίτου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, που είχε ως αποτέλεσμα την επαναφορά τoυ waiver στις 22 Ιουνίου» αναφέρεται από την ΕΚΤ.

Σημειώνεται, μάλιστα, πως στη συνάντηση η «ΕΚΤ τόνισε εκ νέου την ανάγκη να υλοποιηθούν ταχέως και αποτελεσματικώς οι εκτεταμένες και φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στο πλαίσιο του προγράμματος, καθώς και να αναληφθεί η κυριότητά τους, προκειμένου να τονωθεί η οικονομική ανάπτυξη και να υποστηριχθεί η δημιουργία θέσεων εργασίας».

Πηγή: kathimerini.gr

[fbcomments]