Πέμπτη 23.09.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για δικαστές από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Δημόκριτο Πανεπιστήμιο Θράκης​

04.05.2018

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών με τίτλο «Judicial Education Program in Banking and Finance».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος προσφώνησε την εκδήλωση, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασίλειος Πέππας, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου, ο πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και Διευθυντής του Εργαστηρίου Εκπαίδευσης και Εφαρμογών Λογιστικής καθηγητής Νικόλαος Ηρειώτης, ο καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Διονύσιος Χιόνης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών καθηγητής Νικόλαος Καραμούζης. Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία του Διευθυντή του Εργαστηρίου Τραπεζικής του ΕΚΠΑ Καθηγητή Δημήτριου Βασιλείου με θέμα το «Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα».

To πρόγραμμα

Το «Judicial Education Programme in Banking and Finance» διοργανώνεται από τα Εργαστήρια Τραπεζικής και Εκπαίδευσης και Εφαρμογών Λογιστικής του ΕΚΠΑ σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Στο πρόγραμμα δίνεται έμφαση στην επίλυση πρακτικών ζητημάτων και προβλημάτων τραπεζικής και χρηματοοικονομικής, στην ομαδική εργασία και στην αξιοποίηση της μακρόχρονης εμπειρίας των διδασκόντων και των συμμετεχόντων. Το πρόγραμμα αυτό έχει ως στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου εργαλείων επιμόρφωσης σε τραπεζικά και χρηματοοικονομικά θέματα, σχεδιασμένων για τις ανάγκες των Ελλήνων επαγγελματιών του δικαίου. Σκοπός του «Judicial Education Programme in Banking and Finance» αποτελεί η ανάπτυξη και βελτίωση των γνώσεων των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών η οποία θα οδηγήσει στη δημιουργία πληρέστερων συνθηκών απονομής της Δικαιοσύνης.

Πηγή: kathimerini.gr