Πέμπτη 06.10.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

“Δεν μας δίνουν το παιδί μας από το Νοσοκομείο Λάρισας”

31.08.2022 /

Ασύλληπτη ιστορία γραφειοκρατίας καταγράφεται στο νοσοκομείο της Λάρισας, αφού οικογένεια από τη Λαμία καταγγέλλει ότι δεν μπορεί να πάρει το νεογέννητο μωρό της, επειδή δεν υπάρχουν τα απαραίτητα έγγραφα που να πιστοποιούν ποιοι είναι οι πραγματικοί γονείς.

Οι γονείς μίλησαν στο Star, με τη μητέρα να αναφέρει πως «τόσες μέρες δεν έχω αγκαλιά το μωρό μου. Είναι το πρώτο μου παιδί και δεν το έχω καθόλου δίπλα μου. Βλέπω τα πραγματάκια του, την πιπίλα, τα ρούχα, την κούνια του, και δεν το έχω δίπλα μου».

«Στο νοσοκομείο Λάρισας δε μας δίνουν το νεογέννητο μωρό μας», καταγγέλλει ζευγάρι

Παράλληλα, ο πατέρας είπε ότι από το νοσοκομείο της Λάρισας αρνούνται να τους δώσουν το παιδί για γραφειοκρατικούς λόγους, αφού η σύντροφός του δεν έχει τα απαραίτητα έγγραφα ταυτοποίησης.

Παρόλα αυτά, το νοσοκομείο Λάρισας ζήτησε στις 24 Αυγούστου από την Εισαγγελία Πρωτοδικών να γίνει σε συνεργασία με την Αστυνομία ταυτοποίηση της μητέρας, προκειμένου να της παραδώσουν το παιδί.

«Είναι πολύ λεπτό το ζήτημα, δεν μπορούμε να παραδώσουμε ένα παιδί σε ένα μη ταυτοποιημένο πρόσωπο. Η γυναίκα δεν έχει ούτε ταυτότητα, ούτε τίποτα» λέει εκ μέρους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας ο νομικός σύμβουλος, Κώστας Ευθυμίου, ενώ για τον πατέρα συμπλήρωσε πως «εμφανίστηκε κάποιος, ο οποίος φέρεται ότι είναι ο πατέρας, που όμως δεν έχει κανένα στοιχείο που να ταυτοποιεί ότι είναι όντως ο πατέρας του συγκεκριμένου παιδιού».