Τρίτη 22.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Γιόγκα αλά Χάρι Πότερ

10.11.2016

Να βάλει λίγη μαγεία για να φτιάξει το τέλειο μάθημα γιόγκα Χάρι Πότερ αποφάσισε η εκπαιδεύτρια γιόγκα Ιζαμπέλ Μπετράν.  Έτσι στο Όστιν του Τέξας δημιούργησε το σπίτι όπου γίνονται τα μαθήματα γιόγκα που είναι εμπνευσμένα από την ιστορία φαντασίας του διάσημου μάγου. Η Μπελτράν συνδυάζει τις κλασικές κινήσεις της γιόγκα με τις μαγικές κινήσεις και τα ξόρκια του Χάρι Πότερ, σε μία μοναδική συνεδρία διάρκειας 60 λεπτών.

«Κάνουμε τα μαθήματα γιόγκα κάθε Κυριακή και προσπαθούμε να είναι κάτι διασκεδαστικό», δήλωσε η Μπελτράν στο ΕW, η οποία, όπως είπε, μαζί με την αδελφή της προσπαθούν να συνδυάσουν στα μαθήματα όλα όσα αγαπάνε.

hardtady2

Θέλοντας να τιμήσει το θάνατο των γονιών του Πότερ η Μπελτράν εμπνεύστηκε για τα μαθήματά της και από την γιορτή για τους νεκρούς του Μεξικό. «Ήταν πολλά τα μαγικά στοιχεία που εντάχθηκαν στα μαθήματα γιόγκα», δήλωσε.

Η μετάβαση από την τυπική δομή της γιόγκα στις μαγικές κινήσεις των μάγων του Χόγκουαρτς για την Μπελτράν υπήρξε ομαλή, καθώς υπάρχει παρόμοια, όπως εξηγεί, προσέγγιση στις κινήσεις.

«Πολλές μαγικές κινήσεις με το ραβδί είναι παρόμοιες μ’ αυτές στην γιόγκα, με την έννοια ότι θα πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και να σκέφτεσαι ευτυχισμένες στιγμές», δήλωσε και πρόσθεσε: «Από αυτήν την έννοια η γιόγκα είναι πολύ μαγική».

hardtady3

Για να επιτευχθεί το πάντρεμα της μαγείας του Χάρι Πότερ και της γιόγκα τα ονόματα από τις κινήσεις άλλαξαν με αυτά από τα ξόρκια της φανταστικής σειράς. Έτσι η θέση του «πολεμιστή» έγινε θέση του «μάγου», η «σανίδα» ονομάστηκε «νίμπους 2000» και η θέση «τρία πόδια» λέγεται «φλάφι».

Τώρα στόχος της δασκάλας γιόγκα είναι να διδάξει το μάθημά της και σε άλλους καθηγητές ώστε η γιόγκα αλά Χάρι Πότερ να εξαπλωθεί σε όλον τον κόσμο. Βέβαια δεν σταματάει εδώ αφού σκοπεύει να χρησιμοποιήσει και την spin –off ταινία του Πότερ τα «Φανταστικά Τέρατα και πού μπορείτε να τα βρείτε» που βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες εντός του μηνός για να δημιουργήσει ακόμα μία τάξη μαθημάτων γιόγκα εμπνευσμένη από τα τέρατα.

Πηγή: newsbeast.gr