Δευτέρα 16.12.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Γιγάντιες πιτζάμες για ελέφαντες στην Ινδία

27.01.2017

Ένα πρωτότυπο τρόπο για να ζεστάνουν τους ελέφαντες κατά τη διάρκεια του χειμώνα βρήκαν οι γυναίκες στη πόλην Ματούρα της βόρειας Ινδίας.

Έπλεξαν γιγάντιες πολύχρωμες πιτζάμες για τα κακοποιημένα ζώα του κέντρου προστασίας και φροντίδας των ελεφάντων για να τα διατηρήσουν ζεστά.

pltrelfa6

Οι 23 ελέφαντες που έχει διασώσει το Κέντρο έχουν υποστεί κακοποίηση, χρόνια παραμέληση, ξυλοδαρμούς και συχνά μια άκρως ανθυγιεινή διατροφή καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

«Δουλεύουμε σκληρά για να δώσουμε στους ελέφαντες αξιοπρεπή ζωή και προστασία και προσπαθούμε να τους παρέχουμε συνεχή θεραπεία και φροντίδα», αναφέρει ο ιδρυτής του κέντρου Kartick Satyanarayan.

pltrelfa0

Η φροντίδα κάθε ελέφαντα κοστίζει 943 ευρώ και καλύπτει την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη, τη διατροφή και τη συνεχή περιποίησή του.

Ήδη υπάρχει λίστα αναμονής για τη διάσωση άλλων πενήντα κακοποιημένων ελεφάντων.

Πολλοί από τους ελέφαντες έχουν υποστεί βλάβη στα μάτια από τις ξυλιές στο κεφάλι με σίδερα και γάντζους.

pltrelfa2

Η Λάξμι είναι η πιο παχιά θηλυκή ελέφαντας που έχει διασώσει το Κέντρο και είχε εκπαιδευτεί να ζητιανεύει στους δρόμους του Μουμπάι.

Υποφέρει από χρόνια αρθρίτιδα ωστόσο κατάφερε να ανακτήσει την υγεία και το σθένος της.

Η 65χρονη Σούζι είναι τυφλή εξαιτίας της κακοποίησης στα χέρια των προηγούμενων ιδιοκτητών της σε ένα τσίρκο.

pltrelfa4
Η Λάξμι κατά τη διάρκεια της διάσωσής της

Για χρόνια ήταν αναγκασμένη να εκτελεί αφύσικα κόλπα, να εργάζεται για ώρες χωρίς καμία ανάπαυση ή νερό και να ζει σε εξαιρετικά ανθυγιεινές συνθήκες.

pltrelfa3

pltrelfa5

Πηγή: newsbeast.gr