Πέμπτη 06.10.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Βενζίνη: Συγκρατημένη αισιοδοξία για αποκλιμάκωση στην τιμή

08.09.2022 /

Ελπίδες για αποκλιμάκωση στην τιμή της βενζίνης φέρνει η μεγάλη χθεσινή «βουτιά» στην τιμή του πετρελαίου, με τους πρατηριούχους να τονίζουν ωστόσο ότι τα πάντα είναι ρευστά με τις γεωπολιτικές εξελίξεις να αλλάζουν την κατάσταση πολύ γρήγορα, προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.

Τη δεδομένη στιγμή ωστόσο, τα τιμολόγια που παραλαμβάνουν τα πρατήρια εμφανίζουν πτωτική πορεία όπως επισημαίνει στο CNN Greece η πρόεδρος της Ένωσης βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζάγκα.

«Στην τελευταία παραλαβή παρατηρείται στα τιμολόγια μια μικρή μείωση της τάξεως του 1 – 1,5 λεπτού όπως αντίστοιχη μείωση καταγράφηκε και στην προηγούμενη παραλαβή. Είναι θετικό ότι έπεσε η τιμή στο βαρέλι, υπάρχει αισιοδοξία στην αγορά για περαιτέρω αποκλιμάκωση των τιμών, ωστόσο δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις μακροπρόθεσμα, δεδομένου ότι τα πάντα ανατρέπονται διαρκώς, όπως έχει αποδειχθεί» εξηγεί η ίδια.

Yπενθυμίζεται ότι χθες η τιμή του πετρελαίου κατέγραψε μία από τις μεγαλύτερες ημερήσιες πτώσεις, φτάνοντας σε χαμηλό 8μήνου, πέφτοντας κάτω από τα 85 δολάρια το βαρέλι.